Eredeti ötletre lenne szükségem a lépcsőkorlát befejezéséhez; kép és részletek lent? Fantáziadús ötletek?
vaslépcsőről van szó, ami modern lebegő lépcsőként kezdte, de miután megvettük a házat após hegesztett hozzá korlátot, de viszont kellene valami kitöltő anyag (pl kiskerítés léc), hogy a jövőbeni gyerekek le ne essenek. A kiskerítés léc nem lenne elég modern a ház többi részéhez. Üveget vagy plexit szerettem volna de borzalmas ára van. Díszrácsra is gondoltam a vas jelleg miatt, de azon kívül, hogy az is drága, már le van festve a korlát és nem igazán kivitelezhető a hegesztés az újonnan berendezett ház miatt.
Hát ez így nem valami szép, optikailag nehéz lesz rajta javítani, mert nagyon szocreál :(
Esetleg ilyesmivel lehetne biztonságossá tenni, de szebb nem lesz...:(
Ne haragudj, én adtam ötletet - tudom hogy rondát - de arra is csak beszóltál.
A többi lehetőséget leírtad. Léc, üveg, plexi mind túl drága vagy nem megfelelő neked. Más alternatíva nincs.
Esetleg ha az egészet lebontod és befalazod a lépcsőt, az szebb lenne.
Lehetne a korláthoz csomózott fehér kötelekkel átszőni, ha már úgyis hajós a fíling. Ha valaki tud még makramézni a családban (bár biztos meg is lehet tanulni netről), a lehetőségek száma végtelen :)
Esetleg lehetne valahogy molinot is kifeszíteni, ha jó helyen vannak rajta a kötözéshez a lyukak, akár valami képpel vagy mintával rajta nagyon karakteres lehet (nemrég még nagyon divatosak voltak a leselejtezett, újrahasznosított reklámmolinókból készült táskák... úgyhogy nem kizárt, hogy lehet ilyesmit valahonnét olcsón is beszerezni).
Vagy más erős textilt kötözőkkel lehet, hogy házilag is meg lehet varrni.
Csirkeháló :) Ez utóbbit a legegyszerűbb felszerelni és tán a legolcsóbb is.
Ezeknél szerintem mind az a fő feladat, hogy alul is annyira tartsanak, hogy ne lehessen átbújni, főleg a hosszabb szakaszoknál. Tehát vagy annyira feszesre kell húzni (ha lehet), vagy valamiképp merevítést rakni bele (faléc, kemény drót), vagy ki kell találni, mihez, miképp lehetne lent is rögzíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!