20 négyzetméteres a nappali, a falak fehérek, egy csillár van fent középen. Kb. hány lumenes LED égő világítja be jól a szobát?
Figyelt kérdés
2016. dec. 30. 18:05
1/6 anonim válasza:
Pontosan definiált: mi számít "jól"-nak.
2/6 anonim válasza:
Inkább több égőset keress. Ekkora szobában, ha tényleg jó fényt akarsz, min. 2-3 ezer Ln kellene.
3/6 anonim válasza:
szerintem 2 milliárd darab pontossan...
4/6 anonim válasza:
Ekkora helyiségben egy központi izzóval az a baj, hogy ha a csillár alatt pont jól látsz (pl. étkezőasztal, vagy dohányzóasztal fotelokkal van alatta), akkor a sarkok környékén lesz félhomály vagy gyenge fény. Ha meg a sarkokban is akarsz elegendően erős fényt, akkor meg a csillár alatt fogsz megvakulni a fényártól. Ezért érdemesebb több, de kisebb teljesítményű izzót használni, lehetőség szerint távol egymástól, egyenletesebb lesz a nappali fényellátottsága.
5/6 anonim válasza:
Nekem 15W-os van, jól bevilágítja, de a sarkokban valóban sötétebb van ott pl. olvasni már nem lehet.
6/6 anonim válasza:
Ha a régi nómenklatúra szerint mondom, akkor is egy 20 m2-es szobát egy százaségővel nem lehet rendesen bevilágítani. Szóval 1500 lumen kevés hozzá. Én legalább 3 db 800 lumenes izzóval világítanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!