Milyen színű falat tudnál elképzelni ehhez a nappali bútorhoz?
Én mogyoró színt mondtam volna, de gyakorlatilag a tejes kávé színe is kb. ugyanaz. De a lila színű szőnyeget azért csak lecserélném.
Ezekből egy olyan árnyalatra, ami a parketta és a fal színe közötti átmenet = összekapcsoló árnyalat.
Szerintem így ezekhez már a fehér szekrénysor + vajszínű kanapé tökéletesen hangsúlyos, és harmonikus lesz.
Majd a díszpárnák, képek, virágok, egyéb kiegészítők adják meg a kis "feldobós" hangulatot, ízléseteknek megfelelő mértékben.
Szerintem egy lakásban a letisztultság a szép és nem az ha minden tarkabarka.
Én inkább választanék egy halvány szürke színt vagy fehéret.Persze van olyan tapéta is ami olyan , mintha fa lenne és be lenne festve fehérre.. kicsit kopottas hatású de nagyon dizájnos. Ahhoz megy a lila szőnyeg is.
Valóban el kell döntened, hogy a lila szőnyeget cseréled le, és a meglevő falhoz, parkettához, kanapéhoz stb. harmonizáló színű szőnyeget veszel.
Vagy meghagyod a lila szőnyeget (???) és ahhoz átfested a lakásodat, hogy a lila ne üssön el a faltól, bútortól, stb. stb.
Szerintem egyszerűbb egy szőnyeget cserélni, mint lakást átfesteni. És még meglehet, hogy olcsóbb is.
Köszönöm a sok választ. Azért is tettem fel a kérdést, mert a szüleim ragaszkodtak a lila szőnyeghez ( ilyen: [link] ), de nem tudtam elképzelni, mi illene hozzá. Végül úgy döntöttem, hogy meglepem őket szürke színű szőnyeggel, türkiz párna huzatokkal, és kanapéra takaróval. Ma el is vittem nekik, a festők jövő héten érkeznek. A festés után további finomítások lesznek, a többi dísztárgyat később vesszük meg.
Nagyon szépen köszönjük a tippeket, tanácsokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!