Mennyire meleg nyáron a manzárdszoba? És mennyire hideg télen?
Tapasztalt válaszolók válaszára vagyok leginkább kiváncsi :D
De persze a többi is érdekel.
Sürgős lenne a válasz, mert épp költözünk
Szigetelt és új típusú a tető? Ha igen, akkor nyáron 27 fokkal számolhatsz. Nyitott tetőtéri ablakkal éjszakára lehűl 20 fokra.
Télen, ha fűtés a szobába be van építve lehet olyan 17-18 fok. Ha a földszintről megy fel a meleg, a leghidegebb éjszakákon 13-15 fok lehet, jó meleg takarókkal ez kibírható.
Egyéb tényezők hatása jelentősen befolyásol. Az én 17 nm-es szobám egy 80 éves építésű régi villa 1 emeletén van az épület D-Ny felé mutató sarkában. A déli oldal a ferde manzárdtető, amin egy fedélszékben elhelyezkedő 7x70 cm-es bukóablak van. A mennyezet 90%-a felett a normál padlástér van. A nyári hőség lényegében kibírhatatlan, mivel az ablakot csak buktatni lehet, viszont egy legalacsonyabb fokozaton működtetett ventilátor mellett tökéletesen lehet aludni. Az év egyéb időszakában kiváló és télen sincs hideg, mert a hőszigetelés tulajdonképpen kiváló, csak nyáron a meleg levegő a rosszul szellőző bukóablak miatt reked benn.
A fiamék egyik lakásában viszont volt egy egészen kicsi, talán 8 nm-es manzárdszoba tetőablakkal, ahol télen az ablakon át kisugárzott hő miatt szinte meg lehetett fagyni.
"Szigetelt és új típusú a tető? Ha igen, akkor nyáron 27 fokkal számolhatsz. Nyitott tetőtéri ablakkal éjszakára lehűl 20 fokra."
#1-es válaszoló, te az északi sarkon laksz? Vagy a hegyek közt egy fagyzugos völgyben? Vagy milyen fokokban számolsz, mert hogy nem Celsius fokban, az biztos!
A tavaly nyári 2 hetes hőségriadó adatait mondom Debrecenben. Napközben árnyékban 35-38 C fok van, a tetőn a piros cserép 59-65 C fokos. Hajnalban a levegő 25-26 C fokos.
El nem tudom képzelni, hogy ablakot kinyitva és a 25 C fokos levegőt beengedve hogyan lesz 20 C fok reggelre???
Jó minőségű zártcellás fújt habból van a hőszigetelés, de már a kánikula 3. napján el kell indítani a klímát, hogy ne menjen 25-26 C fok fölé a benti hőmérséklet a tetőtérben!
Nyár: 30-40 fok.
Tél: szobában levő fűtés nélkül 15 fok.
Mi kályhával fűtünk :p
Úgyhogy nem lenne hideg ígyse úgyse
vagy ha a kályhát nem lehetne megoldani marad a szokasos radiator meg ilyenek :p csak hogy a stabil 20-21 fok legyen meg.
Amugy is hideg párti vagyok
A tél a könnyebbik dolog.
Viszont nyáron sokszor kibírhatatlanul meleg van a manzárdban!!
Ilyenkor a földszinten alszunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!