Egy olyan eset merült fel, hogy 10. emeleti nyugatra néző 54 nm-es lakásba költözhetnénk. Érdemes-e azt a lakást választanunk?
Szerintem igen. Az biztos, hogy még nyár előtt klíma kell, de azzal teljesen működőképes.
Nekünk déli fekvésű a lakásunk, imádom. Besüt a nap, világos van, nagyon jó. Persze nyáron kell a klíma, de ez van. Mindennek ára van. Egyébként amilyen nyarak mostanában vannak, tökmindegy a tájolás, hacsak nem valami méteres falú házat tudsz venni valahol, meleg lesz. Amikor éjszaka is 25 fok van, akkor már nem elég a szellőztetés. Akkor legalább legyen világos.
Klímát szerintem a szobába érdemes tenni, a konyhába kevésbé. Ha főzöl, akkor ott úgyis meleg lesz. Ha a nappalival is egyben van a konyha, akkor a nappali felőli részbe tegyétek.
Szerintem is szobába érdemes tenni, de ezt egy klíma szerelő tudná megmondani.
Én is dél-nyugati tájolású lakásban lakok a negyediken, fölöttünk már nincs senki. Szó szerint gatyarohasztó időnk van, ha egy kicsit is süt a nap, már télen is, ami ez ilyenkor nyilvánvalóan tök jó. Nyáron kevésbé jó, de az előzőhöz hasonlóan én is nagyon szeretem, hogy világos, napos a lakás, így nem zavar. Árnyékolunk napközben amennyire lehet, amikor hazaérek, akkor szoktam járatni egy-két órát a klímát, hogy elviselhető idő legyen (mondjuk 5-6-ig) és este lefekvésnél nyitom az összes ablakot, hogy átszellőzzünk. Így elviseljük a meleget és a villanyszámlánk sem terhelődik olyan jelentősen.
Már írtam, hogy a negyediken lakunk. Azt érdemes megnézni, hogy beázás nincs-e. Nálunk közvetlenül panel program után volt, ami persze garanciális hiba, de nem esett jól újrafestetni úgysem, hogy nem került semmibe (biztosító fizetett).
Én kifejezetten nem szeretem a kripta hangulatot, akkor is szívesen megyek a szabadba, ha betűz a nap a lakásba és mondjuk redőnyöm nincs, jó minőségű rolókat vettünk az ablakokra, ami elég fényt átenged ahhoz, hogy ne akarjak eret vágni, mégsem kell bent hunyorogni. :)
A klímát pedig egyértelműen meg kell tanulni használni. Van olyan, aki a 40 fokban beállítja 21 fokra és hűtőkamrát csinál a lakásból. Ilyen esetben nem kell csodálkozni, ha a család állandóan beteg és a villanyszámla is brutális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!