Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Egy olyan eset merült fel,...

Egy olyan eset merült fel, hogy 10. emeleti nyugatra néző 54 nm-es lakásba költözhetnénk. Érdemes-e azt a lakást választanunk?

Figyelt kérdés
Esetleg klímával megoldható lesz nyáron a hőség elleni védelem? Ha igen, hova érdemes beépíteni azt ( szobába, vagy a lakás közepén található konyha-ebédlő részre)?

2016. márc. 4. 19:27
 1/9 anonim válasza:
A klímával kapcsolatban inkább szakértőt kérdezz!
2016. márc. 4. 19:44
 2/9 anonim ***** válasza:
Nyáron mindenhol bűn meleg lesz. Én nyugati lakást eleve nem választanék, függetlenül attól, hogy panel vagy nem, pont emiatt.
2016. márc. 4. 20:05
 3/9 anonim ***** válasza:

Szerintem igen. Az biztos, hogy még nyár előtt klíma kell, de azzal teljesen működőképes.

Nekünk déli fekvésű a lakásunk, imádom. Besüt a nap, világos van, nagyon jó. Persze nyáron kell a klíma, de ez van. Mindennek ára van. Egyébként amilyen nyarak mostanában vannak, tökmindegy a tájolás, hacsak nem valami méteres falú házat tudsz venni valahol, meleg lesz. Amikor éjszaka is 25 fok van, akkor már nem elég a szellőztetés. Akkor legalább legyen világos.

Klímát szerintem a szobába érdemes tenni, a konyhába kevésbé. Ha főzöl, akkor ott úgyis meleg lesz. Ha a nappalival is egyben van a konyha, akkor a nappali felőli részbe tegyétek.

2016. márc. 4. 20:18
 4/9 anonim ***** válasza:

Szerintem is szobába érdemes tenni, de ezt egy klíma szerelő tudná megmondani.

Én is dél-nyugati tájolású lakásban lakok a negyediken, fölöttünk már nincs senki. Szó szerint gatyarohasztó időnk van, ha egy kicsit is süt a nap, már télen is, ami ez ilyenkor nyilvánvalóan tök jó. Nyáron kevésbé jó, de az előzőhöz hasonlóan én is nagyon szeretem, hogy világos, napos a lakás, így nem zavar. Árnyékolunk napközben amennyire lehet, amikor hazaérek, akkor szoktam járatni egy-két órát a klímát, hogy elviselhető idő legyen (mondjuk 5-6-ig) és este lefekvésnél nyitom az összes ablakot, hogy átszellőzzünk. Így elviseljük a meleget és a villanyszámlánk sem terhelődik olyan jelentősen.

2016. márc. 5. 08:59
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Szerencsére van még egy kis gondolkodási időnk, mivel félig-meddig ismerőstől vennénk a lakást. Igen, eddig az volt a bajunk, hogy földszintibe lakunk albérletben és kb. 1 órát, ha besüt a nap. Borzasztó kripta érzést nyújt, viszont nyáron is jó hűvös van, mindenki hozzánk menekül. A 10. emeleti a másik véglet. Mindegyikben van kivetni való, mindegyikben lesz hiba, kompromisszumok nélkül hiába is nézelődnénk. Tökéletes nem lesz egyik sem. Csak azon nem lehet változtatni, hanyadik emelet és merre néz.
2016. márc. 5. 10:11
 6/9 anonim ***** válasza:
Igen én is földszinten lakom most, az első emeleti erkély jól árnyékol nyáron. Igaz mivel nem nyugati, a nap rövid ideig süt be, de legalább nagyobb kedvvel megy az ember a szabadba. Laktam olyan helyen is, ahol egész nap besütött a nap, nyáron megdöglöttem meg állandóan hunyorogtam a gépnél, ha dolgoznom kellett, a ruháimat kiszívta a nap. Szóval én a "kripta" érzést preferálom, persze az északi fekvés nekem is túl sok lenne már. A klímáról nincs tapasztalatom, de az viszont előny, hogy fölöttetek már nincs senki.
2016. márc. 5. 13:14
 7/9 anonim ***** válasza:

Már írtam, hogy a negyediken lakunk. Azt érdemes megnézni, hogy beázás nincs-e. Nálunk közvetlenül panel program után volt, ami persze garanciális hiba, de nem esett jól újrafestetni úgysem, hogy nem került semmibe (biztosító fizetett).

Én kifejezetten nem szeretem a kripta hangulatot, akkor is szívesen megyek a szabadba, ha betűz a nap a lakásba és mondjuk redőnyöm nincs, jó minőségű rolókat vettünk az ablakokra, ami elég fényt átenged ahhoz, hogy ne akarjak eret vágni, mégsem kell bent hunyorogni. :)

A klímát pedig egyértelműen meg kell tanulni használni. Van olyan, aki a 40 fokban beállítja 21 fokra és hűtőkamrát csinál a lakásból. Ilyen esetben nem kell csodálkozni, ha a család állandóan beteg és a villanyszámla is brutális.

2016. márc. 5. 16:50
 8/9 A kérdező kommentje:
Persze, már voltunk megnézni a lakást és erősen lestem a falakat, a plafont, hogy látszik-e beázás nyoma. Szerencsére nem, ráadásul nem is lett volna ideje az eladónak festeni, mivel a héten döntött úgy, hogy eladja a lakást, szóval ettől nem kell félnünk. Az más kérdés, hogy hány évig van garancia a panelprogramra, de annak is utánajárunk.
2016. márc. 6. 11:24
 9/9 anonim ***** válasza:
Egy 54nm-es, legfelső emeleti lakásba valószínűleg 2db klímára lesz szükség, persze mivel mindenkinek más a hőérzete, érdemes először csak egy 3,5kw-os készülékkel próbálkozni.
2016. márc. 6. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!