Nem fényigényes cserepes növény, amit most is meg lehet venni és azért nem túl drága, de szép vagy érdekes?
Ezt részletezhetnéd, hogy nem fényigényes.
Valamennyire minden fényigényes, de hogy besüt-e a nap, ha igen, mennyit, milyen fekvésű szoba, mennyire lenne az ablaktól, meg ilyeneket írhatnál.
A Sansevieria vagy Anyosnyelv. Közvetlen fényt nem szeret, kb. 1 honapban 1X öntözöm.
Nekem van 3 cserep Sanseveriem, á 160 cm magas csereppel együtt.
Igenytelen növeny, de nagyon mutatos egy modernül berendezett lakasban.
Az evek soran lett egyetlen egy kis cserepböl 3 nagy növeny.
A Sansavieria is jó lehet, többféle változata is van, a 'Hahni' kimondottan kicsi marad, a 'Laurentii' az a normál változathoz hasonló (Sansavieria trifasciata), csak csíkos szélű.
Ami kimondottan igénytelen és a kevés fényt is tűri, az a Zamioculcas zamiifolia, magyar nevét nem tudom, de keress rá, biztos van neki. Ez a levelével díszít, szerintem elég szép és tényleg igénytelen.
A Dracaena fajták is elég strapabíróak, sok szép változata van, ezek közül a D. marginata 'Colorama' elég különleges, de a sima marginata talán a legelterjedtebb, mostanában is láttam üzletekben. Sárkányfaként szokták árulni őket, azért jobb helyeken legalább annyit ráírnak, hogy Dracaena.
Az is kérdés, hogy mennyi helyed van, viszont sok dísznövény nem bírja a lakásban attól függetlenül, hogy eladják őket szobanövényként. A legtöbb fajta szubtrópusi eredetű, ezáltal a meleget szeretik, de a sok párát is, amit egy normális lakásban nem lehet biztosítani. A mikulásvirág (Euphorbia pulcherrima) sem szereti annyira a szobai körülményeket, sokszor ledobja a leveleit, amikor bekerül a 20-25 fokos szobába, mert az télen inkább a 10-15 fokot "szereti". A meleget ugyan jobban szereti, de csak akkor, ha sok fény is párosul hozzá, amit télen nem nagyon lehet biztosítani nálunk.
A Chlorophytum comosum (talán zöldike magyarul) egy elég elterjedt dísznövény, szerintem kibírja a félárnyékot.
Vannak még kimondottan futó/csüngő fajták, az a kérdés, hogy te milyet szeretnél. Ilyenek a Tradescantia zebrina vagy purpurea, a Philodendron scandens változatok, Aeschynantus fajták, a Ficus pumila is bírja a kevés fényt.
A nagylevelű fajok már jobban igénylik a fényt, illetve a színes levelűek is hajlamosak visszazöldülni kevés fényben.
ahogy előttem is irtak mar, az ikeaban lehet kapni ilyen kis cuki sarkanyfat, olyan mint egy palma, nem igenyel sok torodest, sem fenyt, es meg olcso is en ilyet vettem a baratomnak, orult neki:D
20l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!