Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Milyen szín illene?

Milyen szín illene?

Figyelt kérdés
14 éves lány vagyok, és most fessük át a szobám falát. Fenyő bútorok vannak benne. Elkezdtük közép lila színre átfesteni, de nem jól néz ki, mivel az eredeti fal színe barackvirág és nagyon csúnya csíkos. Szóval tudnátok-e olyan színeket írni, ami ezt a lilát minél jobban elfedi, és a fenyőhöz még illik is?
2015. okt. 29. 10:34
 1/7 anonim ***** válasza:
71%
Le kéne a korábbi rétegeket kaparni. Vagy le kéne alapozni. Így már semmi szín nem lesz jó, ha így egymásra festitek.
2015. okt. 29. 10:46
 2/7 anonim ***** válasza:
"nagyon csúnya csíkos." mivel festetted: Én Hérát szeretem 1 sorral is szépen takar Teddide hengerrel!Mj: szeretem a lilát, de a napságra sem lenne rossz!
2015. okt. 29. 11:18
 3/7 A kérdező kommentje:
Mi Poli Farbe (nem tudom, jól írom-e :/) Platinumot használtunk, de nem a legjobb. Nagyon sűrű és valószínűleg nem is lenne elég, ha evvel festenénk le az egészet. Lehet, hogy mogyoróbarnára fogjuk festeni, de még gondolkozom. Lehet, hogy eléggé hülyén fog kinézni, de van egy sima és egy tetőablakom. Azoknak a falát, ami ugye hozzávezet azt majd lilára, és a többi fal mogyoróbarna lesz.Nem tudom, jól fogalmaztam-e meg, de ha nem, akkor bocsánat.
2015. okt. 29. 12:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Jól fogalmaztad .) a mogyoróbarna, akkor világosabb szín-ne legyen erős! A hengert ehhez a festékhez, nagyon rövid szőrű legyen a "bundája" :) hengerek közt is van különbség! Jól végzett munkát! sok sikert!Egy képet ha kész feldobhatnál-PM ben!
2015. okt. 29. 17:54
 5/7 A kérdező kommentje:
Szóval, akkor tényleg jó lett volna a mogyoróbarna. :) Egy kicsit bonyolult, de elmagyarázom. Apuval bementünk a városba másik festékért. Éppen néztük a színeket, de egy ismerőssel találkoztunk, aki festő. Elmondtuk neki, hogy túl sötét a festék, meg nem igazán takar. Ő mondta, hogy ha világosítjuk, akkor jobban fog takarni. Oké, csak hát egy vödör fehér festék 15l-es volt, úgyhogy eléggé el voltunk szontyolódva. De szerencsére a festő ismerősnek volt felbontva, így hát kaptunk 2l fehér festéket és így világosabb lett a festék. Ami már elég világos lett, jól takar, nem lett nagyon sötét a szobám, úgyhogy világos lila lett. Így utólag a mogyoróbarna is tetszett volna, csak hát a lila volt az első választásom. :)
2015. okt. 29. 19:18
 6/7 anonim ***** válasza:
58%
hmmm :) :) :lol: ebböl is tanúltál! :)
2015. okt. 29. 19:44
 7/7 TappancsMancs ***** válasza:

A Platinum nagyon magas minőségű és szándékosan ilyen sűrű. Tudni is kell hogy fessünk vele, és nagyon jól fed. Valóban egész rövid szőrű hengerrel kell mert elég ha keveset vesz fel, de azt jól el kell oszlatni hengerelni. Fenyőhöz ami jól menne az nem ilyen színes megoldások hanem természetközeli, melegséget árasztó színek. Valamilyen lágy krémszín illetve fehér is. A fenyő rusztikus és természetes színű, a lila meg modern, nem illenek egymáshoz. Olyan mint egy jóféle rusztikus bőr bakancshoz felvenni egy lila sport ruházatot vagy zakót, sehogyse jönnek össze. Persze ha már meglett akkor már hm.. Fenyőhöz jól megy fehér, krémszínek, mediterrán vörös valamennyi, tégla fal, kőfal, pasztell szőnyegek és dolgok.

[link]

[link]

[link]

2015. okt. 30. 23:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!