Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Ha úgy adódna, hogy olyan...

Ha úgy adódna, hogy olyan konyhabútor tetszene a legjobban, amit nem tudnál csak részletre kifizetni, megvennéd azt, vagy belenyugodnál egy kevésbé tetszőbe?

Figyelt kérdés

Konyhát tervezgetünk. Van 4 konyhabútorüzlet elég közel. Még egyelőre árakat nem tudunk, de sejtem, hogy melyikek kerülnének többe és melyikek "olcsóbbak".

Ha az egyszerűt választom és nem teszek bele extrákat, akkor bizti ki tudom fizetni. Az extrák olyan dolgok, mint-bocs, nem tudom pontosan magyarba hogy hívják-itt soft close-nak hívják, olyan csapódás gátló, lassan csukódó ajtó. A fürdőbe már olyat rakattunk a csap alatti szekrényre, meg a wc ülőkénk is olyan és nagyon bejött:D

Meg olyan fiókok, amikbe edényt lehet tárolni, meg a felső szekrény esetleg fölfelé nyílna, sarokszekrénybe kijövő polc, mikor kinyitom,...ilyen extrákra gondoltam.

Meg olyanra, hogy nem síma laminált pultot szeretnék, hanem composite-ot, vagy valamilyen kőből készültet-olyat, ami karcmentes, mosogatókagylóból is ilyesmit, és csapból is extrásat. Most annyira "nincs" konyhám, hogy van egy mosogató alatti szekrényem, de abba vegyszereket tárolok, meg fölül "L"alakba egy szekrénysor, de olyannyira rossz helyen van, hogy útáljuk. Pont az asztal fölött van, így mindig be kell mászni. Az asztalhoz meg pad van azon a belső falon. A mosogató mellett meg csak pult van, de annyira rövid, hogy rápakolva a mikrót, pirítót és a teás-kávés cuccokat, amik mindennap kellenek, még szenvicset se tudok csinálni akkora pulton. Kábé arra elég, hogy a kávét el tudom készíteni ott.

Szóval mindenképpen meg kell csinálni, lassan 2 éve így használom a konyhát, borzasztóan rühellem már, hogy nincs hely a konyhámban. Már a terv megvan, hogy hova rakjuk a szekrényt.

De ha olyanra akarjuk csináltatni, amire azt mondanánk, hogy álmaim konyhája, akkor valószínű hitelre kellene venni a konyhát.

Lemondanál pár extráról, hogy ne legyen hitel, vagy hitelt választanád. Itt elég normálisak a hitelek.

És még annyi, hogy valakinek van e tapasztalata ezekkel az extrákkal kapcsolatban, és van e valakinek ilyen karcmentes pultja és mosogató kagylója. Tapasztalat? Hosszútávon jobban bírják?

2015. jún. 13. 08:55
 1/7 anonim ***** válasza:
Esetleg használnám amim van és spórolnák az újra ,de az a saját anyagi dolgaidat te látod át.
2015. jún. 13. 11:26
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha lenne annyi a fizum, hogy felvehetném rá a hitelt és tudnám is fizetni, akkor felvenném. De én pl. minimálbért keresek, szóval arra nem is adnak hitelt, meg hülyeség is lenne hitelbe vernem magam, mert nem bírnám fizetni. Szóval te tudod, hogy mennyit keresel, és hogy neked az úgy megéri-e, vagy hónapokig, évekig éhezni fogtok, hogy vissza tudjátok fizetni a konyhabútor árát.
2015. jún. 13. 13:07
 3/7 anonim ***** válasza:
Én úgy csinálnám, hogy optimalizálnám, és annyi extrát vennék, amennyi belefér a keretbe, pl. pultot, mosogatót vmi olcsóbb, de szépet (ezt később kicserélheted, ha megunod, vagy elhasználódik), csaptelepet és vasalatokat mindenképp jót vennék, ajtókat meg valami olcsóbb, de szépet (azt se nagy cucc cserélni később, ha nagyon megunod).
2015. jún. 13. 21:34
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. A hitelt tudnám fizetni, csak nem szívesen veszek fel hitelt. Majd megpróbáljuk úgy kipréselni magunkból, hogy ne kelljen hitelt felvenni.
2015. jún. 14. 05:20
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha tartós ottlakásban (10 év és felfele) gondolkodsz, akkor mindenképp ajánlom a csapódásgátlót, megmenti a gyerek kezét, a tányérok szélét, mellesleg fenékkel is használható, a sarok kihúzható forgópolcot, sok plusz helyet jelent, könnyen hozzáférhető, én ott tárolom a hosszabb, nagyobb edényeket, amit a fiókból nehezebb lenne kivenni, illetve drága még a jó minőségű sín és pánt, de ha olyat veszel, akkor tényleg sokkal hosszabb az élettartama és nem kell azon gondolkodnod, hogy ha beleraksz a fiókba még 3 tányért, leszakad-e az egész. A karcmentes lap sokszor átverés, mert ami azt tudja, sokkal többe kerül, mint amennyiért árulják, úgyhogy nem hiszek benne, nyilván te sem 1,5 millió márvány pultban gondolkodsz. A csaptelepet igazság szerint le tudod később cserélni minőségibbre, mosogatót szintén, utóbbinál azért vannak különbségek, egy jobb gránit medence 100-130-nál kezdődik forintban itthon. Designosabb, márkás csapok szintén legalább kétszer annyiba kerülnek, mint az egyszerűbbek és itt is vannak extrák, mint a kihúzható cső. Gránit mosogatóm van, egy karc sincs rajta, a forró vizet is bele lehet önteni gond nélkül, könnyen tisztítható.
2015. jún. 16. 22:34
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a tapasztalati hozzászólást. 5 helyről kérek majd ajánlatot. Szomszédom és asztalos? ismerőse fogják csinálni a konyhát. Már dolgoztattam velük, kábé mindent meg tudnak csinálni. A szomszédom villany és vízvezeték szerelő. Már csinálták a fürdőmet, meg kisebb munkálatokat a konyhába, meg a lenti wc-t csinálták. Sajnos bútort nem tud csinálni az ismerőse, csak kész konyhát szerel össze. Két országos bolt van a listámon. Fórumokon szidják az egyiket, a másikat az egekbe magasztalják, de szomszédom szerint-aki már szerelt be pár konyhát-azt mondja, nincs minőségbeli különbség. Nem tudom, hogy a háziasszonyoknak higyjek a fórumokon, vagy a szomszédomnak.... Majd azért az ár is közrejátszik. Habár tényleg hosszú távon szeretnénk, hogy megmaradjon. Életünk végéig tervezünk itt lakni. A ház meg saját---lesz, 20 év múlva:D.

Apukámnak otthon valami egyéb anyagból készült csapja van-pontosan nem tudom, de kábé úgy néz ki, mint új korában, egy karc se látszik rajta, a kredence is karcmentes, mondta, de látom is, hogy az. Több, mint 10 éves a konyha. Ezért is tetszett meg ez a megoldás. És az ő csapja is tusos meg kihúzható. Amikor a csöpögtetőt takarítom, hatalmas segítség lenne, meg minden mosogatás után, mikor körbemosom a kagyló belsejét. A csapódásgátlós ajtókat tuti megveszem:D Egy-két trükkös belső is jól jönne, főleg a sarokban, ahogy mondod. Párom még olyat is szeretne, hogy nagy ajtós és ahogy kinyitod kihúzható polcok vannak rajta ilyen fémvázas. Lehet, hogy inkább ezeket az extrákat fogjuk később megvenni, mert ezeket akár párom is be tudja szerelni és nem kell pultot lekapni hozzá. Úgy értem, ha a pultot, kagylót vagy csapot nem veszek olyat, amilyet szeretnék, akkor ahhoz le kell kapnom a pultot, majd újra szigetelni. Azonkívűl az plusz pénz, mert akkor azt a pultot vagy csapot/kagylót dobhatom ki, amit lecserélek. Ha meg ezeket a kihúzható extrákat nem veszem most meg, később semmit nem kell kidobnom.

Még egy: Jelenleg a gáztűzhely a sarokban van, közvetlen a mosogató mellett. 20cm rés volt közöttük, így oda csinált egy pultot párom. De ez így nem jó, mert nincs pult ott és nem tudom a gázról levett kaját mellé rakni, de sehova se tudom rakni per pill, csak az asztalra, mert nincs akkora pultom, hogy elférjen egy lábas. A szomszéd azt mondja, szerinte átrakható a gáztűzhely az L alak másik részére középre. De a mosogató maradna szinte ugyanott. Mennyire kényelmes, ha a mosogató ilyen "messzire" van a gáztűzhelytől? Szerintetek maradjon a mosogató a gáztűzhely közelében?

Elszívót milyet érdemes venni? Apukámnál olyan van, hogy úgy néz ki, mint a többi szekrény a falon, csak keskenyebb és előre kinyítható. Ezek úgy néztem kisebb teljesítményűek, viszont ha olyan szép fémborításút veszek, ami nincs befedve, félek tiszta zsír és por lesz és nehéz lesz takarítani. Amit kinéztem, annak alulról csak a lámpája van, és mikor kinyitod, elől van a szűrő, amire rácsukod a szekrényt. Így azt gondolom, ezeket könnyebb takarítani, mert nem állandóan kapja a szűrő a gőzt. Csak a lámpa lesz zsíros. Jól gondolom?

Párom még azon agyal, hogy csökkentsük a por lerakódási helyeket azzal, hogy álmennyezetet készítünk és a szekrény teteje legyen feltolva addig. Valamint ha áthelyezem a gáztűzhelyet, akkor ki kell vezetnem az elszívót a szomszéd falra, mert az a fal, belső fal, amire kerülne a gáztűzhely, de szomszédnál pont ugyanígy van, azt mondja, megcsinálja, nem nagy munka. Ez idáig oké. De nem tudjuk eldönteni, hogy hogy legyen. A szekrényen belül fusson a kivezető cső, vagy a szekrény fölött, mint a szomszédnál. Viszont így a szekrénynek lenne teteje. Ha csak nem eltakarajuk álmennyezet szerűen. Remélem érthető:D Szóval szerintetek melyik lenne a jobb megoldás? Lejjebb hozni a plafont és a szekrényben vezetni végig a csövet, vagy a szekrény tetején és az ajtókkal egyvonalba egy álfallal eltakarni, így nem lesz poros a szekrény teteje.

2015. jún. 17. 11:55
 7/7 A kérdező kommentje:
Ja egyébként itt is dettó ugyanannyiba kerülnek ezek a drága kagylók, topok meg csapok.
2015. jún. 17. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!