Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Helytakarékos beépített...

Helytakarékos beépített szekrény belsejére ötletek?

Figyelt kérdés

Szóval magunknak fogunk csinálni szekrényt majd a felújítás alatt, és lesz egy padlótól plafonig érő tolóajtós szekrény, de nem igazán tudom, hogyan csináljam a belsejét.

Valaki valami ötlet?

Szeretnék bele néhány fiókot, akasztós részt, polcos részt, helyet a cipőknek, helyet a táskáimnak (jó sok van :D) illetve a sminkcuccaimnak.

Valakinek valami jó ötlete van az elrendezés szempontjából?

2015. márc. 1. 19:59
 1/2 anonim ***** válasza:

[link]

Legyen olyan rész ahová nagyobb tárgyakat is be lehet tenni (ha nincs garázs): teniszütő, síléc, ilyesmi. A felső részen vagy tarthatod elcsomagolva az épp nem használt (téli/nyári) ruháidat, vagy ha van bőven hely, akkor bármi egyebet (bőröndöt, társasjátékot, meg egy nagyobb dobozban régi kacatokat amiktől nem akarsz megválni). Ami szerintem fontos hogy jól mérd fel az arányokat: mennyi cuccot akarsz fogason tartani (milyen hosszúak!), mennyit polcon, mennyi cipőd van. Az átlag cipős polcokon a csizmák/bakancsok nem férnek el, illetve legyen hely a fehérneműknek. Amit a leggyakrabban használsz az legyen a legkönnyebben elérhető magasságban (ez talán a sminkcuccok, fehérneműk), szemmagasság fölé ne tervezz fiókot mert nem látsz bele :), meg mély polcot is csak akkor ha ruhák lesznek rajta, ugyanezen okból.

2015. márc. 1. 20:25
 2/2 anonim ***** válasza:

Én igazából azt tapasztaltam, hogy én a ruhákat legjobban vagy felakasztva vagy fiókos/dobozos megoldásban szeretem. Ilyen szempontból nekem az IKEA ötletei nagyon találóak.

Én nem polcokra rakom a felsőket, nadrágokat, hanem így vannak redszerezve, fiókokban és dobozokban:

[link]

Amíg hagyományos polcos szekrényben voltak, hajlamos voltam összekevenri mindent és egy idő után nem szép oszlopokban hanem rendetlen halmokban álltak a ruhák...

Plusz a fióknál az a nagy előny, hogy feleannyi helyen fér el ugyanannyi ruha. Ha belegondolsz, a polcnál kell még legalább 15-20 centi üres hely a ruhák felett, hogy ráláss arra, ami a polcon van. Egy fióknál megtöltöd teljesen, és kihúzod - tehát nincs szükség felesleges, üres helyre a kettő között, tehát sokkal több ruha elfér :)

A táskák nálam úgy vannak megoldva, hogy az akasztós résznél a szekrény hátulján, ajtaján és 2 belső oldalán kampók vannak felszerelve, így lógnak a táskák egymás alatt :)

[link]

2015. márc. 1. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!