Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Egybe vagy 2-szer 90*180-as...

Egybe vagy 2-szer 90*180-as matracot vegyek a 180*200-as ágykeretbe?

Figyelt kérdés
2010. febr. 12. 19:22
 1/5 anonim ***** válasza:
szia. Én most egy hónapja vettem ekkorát és egybe. Szerintem kényelmesebb. Bár párommal gondolkodtunk rajta, hogy jobb lenne ha külön lenne, mert sokkal nehezebb nálam, és ha tönkremegy csak az övét kellene cserélni, de végül is olyat vettünk, ami az ő súlyához passzol :)
2010. febr. 12. 19:58
 2/5 anonim ***** válasza:
Én azt javaslom, két darabban. Az IKEÁ-ban lehet kapni olyan kiegészítőt, amit a két matrac közé raksz és nem lesz köztük lyuk. Olyan, mint egy T betű. (Bár attól függ, mennyit tudsz rászánni, mert amit az első írt, bizonyára nem két fillér.)A különállókat könnyebb mozgatni, forgatni.
2010. febr. 14. 00:04
 3/5 anonim válasza:
Szia! Amennyiben nem zavar, hogy a melletted fekvő mozdulatait te is érzed, akkor az egybe a legjobb. ezeket úgyis forgatni kell, tehát nme lesz "kialudva"! Ha viszont a párod esetleg egy motolla, akkor mindenképp különt, ha jót akarsz pihenni. Ez áll fenn akkor is, ha valamelyikőtök keményebben, a másik puhábban akar aludni. Ha különt választasz, akkor nagyon fontos, hogy ugyanattól a gyártótól legyen a biztos összekombinálhatóság miatt! Remélem tudtam segíteni :). egy volt szakmabeli :)
2010. márc. 13. 14:24
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat!Végül külön matracot vettünk.Nagyon kényelmes:)
2010. márc. 16. 14:36
 5/5 MatracGuru ***** válasza:

Sziasztok!

Egybe vagy külön?

A válasz nem is annyira bonyolult, mint azt sokan első ránézésre gondolják. Sőt...

Gondoljuk csak végig, hogy mi szól az egyik és mi szól a másik választás mellett.

Egybe matrac, amennyiben:

-a használó pároknak megegyezik a komfortigénye, magyarul mindkét félnek ugyanaz a matrac tetszik

-a párok egyike sem szeretné mozgatható (fejemelős, fej-lábemelős, motoros) ágyráccsal használni a matracát

-bonellrugós matracot választunk. Szinte minden (nem mindegyikre igaz) bonellrugós matrac esetében, tekintettel, hogy a rugókat keretbe záró élmerevítés a két matrac találkozásánál kényelmetlenül kemény felületet adna

Előnye: középen nincs matrac-találkozás, nincs (esetlegesen zavaró) rés az ágyban

Motoros vagy állítható ágyrácsok esetén mindig külön matracot vegyünk!

Külön matrac, amennyiben:

-a párok közötti testsúlykülönbség több, mint 20-25%, így az alvási rendszer csak két különböző felépítésű vagy keménységű matraccal alakítható ki ergonómiailag megfelelően.

-a használó párok komfortigénye nem egyezik, magyarul mindkét félnek másmilyen matrac tetszik, azonos magasság mellett ez akár lehet két különböző alapanyag is (pl.: hideghab és memory) Eltérő matracmagasság esetén az ágyrácsok alatt végigfutó beilagléccel lehet a matracok felső felületét egy síkra hozni.

-matracunkat szeretnénk állítható ágyráccsal használni. Értelem szerűen, ha matracunkat funkcionális ágyráccsal kívánjuk használni (fejemelős, fej-lábemelős, motoros) és nem szeretnénk "szimultán" mozogni, akkor a két külön matrac lesz a jó megoldás.

Bővebb információ: alvaskultura.blogspot.com

Üdvözlettel:

Pálinkás László

MatracGuru. Alváskultúra.

www.biohome.hu

www.matracguru.hu

2012. márc. 12. 05:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!