Milyenre fessem a látható gerendákat, ha a padló sárgás tölgy szinű? A helység kissé sötétebb. Tanácstalan vagyok. Hasonló árnyalat lenne jobb vagy sötétebb, vagy világosabb?
A fa gerendákat meg kell hagyni eredeti színűkben.
csónak lakkal kell lekenni az eléggé tartós.
Ha olyan állapotban van a gerenda próbáld meg eredeti színét megőrizni,én az átlátszó lazúrt javasolnám. Lehet a lakktól fényes lesz,de nem tudom,még soha nem használtam.
A másik javaslatom a fehér,matt zománcfesték vagy ha még teljesen újak a gerendák,akkor fehér lazúr.Nem lesz olyan sötét és nyomott a helyiség.Nagyon szép példák vannak,keress rá a neten.
A világos hideg színek tágítják a teret.A meleg színek kicsinyítik.
De függ a bútoroktól is.Ha sötét bútorokkal rendezed be,azok elnyelik a fényt.
Szerintem mindenképp az összhatást nézd.
Remélem segíthettem. :D
Bocsi,ha kicsit hosszúra sikerült.
Mennél világosabbra, ha lehet. Annál kevesebbet kell világításra költened majd, mert visszaveri a fényt. És nekem speciel tetszik is a világos fa színe.
Nálam a parketta is válogatott kőrisből van, és egészen világos színű...
Én is a világost javasoltam, éppen emiatt, hogy most a gerenda túlhagsúlyos lett. Mondjuk a konyhába esetleg el tudnám képzelni az ilyet, ha funkciója is lenne. Például kis díszes rézkampókon fűszernövények lennének felakasztva rá száradni. Illetve kis helyi megvilágításhoz szpot-lámpák lennének beszerelve a gerendába.
De így már akármilyen színű bútort sem tehetsz be, mert ezzel az túlhangsúlyozott gerendázattal a helyiség karakterét már megadtad, mostmár ehhez kell alkalmazkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!