Nem mérgezőek a szobanövények?
nem..
vannak egyes növények, amelyek lenyelve mérgezést okoznak, de hát nem kell kóstolgatni őket..
Nekem kb 10 éve vannak növényeim, most kb 40 kisebb-nagyobb van a szobámban, és nincs semmi bajom:)
van egy, aminek a levelein fehér pöttyök, foltok vannak. Nem azért mert baja van, ahnem ilyen :D
Nos azt nem jó éjjelre szobába tenni, mert allergitá okozhat. Kiskoromban tapasztaltam is.
Na, ilyesmire gondoltam... ezért éreztem, hogy hülyén kérdezek. Köszi utolsó válaszoló. :)
de pl. az orhidea nem szereti, ha "zaklatják". Na mindegy, majd lesz valahogy, még meg sem vettem a virágot. :P
Szerintem ha már megvan a növény neve, akkor keress rá, és kiderül, veszélyes-e.
Egyébként orchidea 2 rokonomnál is van, és nincs vele semmi gond, csak kicsit több odafigyelést igényel a tartása (mármint kényesebb fajta).
A fehér foltos az Diffenbachia picta.Csak akkor okoz allergiát, ha hozzáérsz.Hozzáérsz, mert nagyon nagyra nő.Mérgező.
A szőrös levelű virágokkal nem jó egy légtérben élni.
Orchideával semmi baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!