Milyen anyagból készült tányér a legjobb?
Figyelt kérdés
Van ugye üveg, meg kőedény, meg fajansz, meg porcelán...
Tudom, amelyik tetszik, meg a stílusa passzoljon. Étkészletet szeretnék venni. Van olyan anyagú, amilyet egyáltalán nem javasolnátok? Vagy ez annyira nem számít?
2014. nov. 1. 14:10
1/5 anonim válasza:
Régen volt zománcozott vasbádog, ami gyerekeknél kiváló volt, mert nem tört.
Az üveg sajnos erősen karcolódik, a kőedény nehéz, a fajansz zománcrétege hajlamos a repedezésre és anyagában elszíneződik. Marad a porcelán.
2/5 A kérdező kommentje:
Vajon létezik porcelán modernebb stílusban, aranyszegély és elegáncsos minta nélkül?
2014. nov. 1. 15:03
3/5 anonim válasza:
Én hétköznapra az üveget és a kerámiát szeretem. A porcelán nálam ünnepi alkalomra van.
4/5 anonim válasza:
kerámiából (égetett agyag mázzal)ma már ritkábban készítenek tányérokat(kézművesek), a többség inkább kerámia, csak nem zsolnai típus.
5/5 anonim válasza:
Nekem van üveg és kőedény is. Jobban szeretem a kőedényt, bár nehezebb, de kevésbé törik, és nyugodt szívvel merek bele akármilyen forró ételt merni, ráadásul mire kívülről is égetne, már le is tettem az asztalra. Még a sütőbe is be lehet tenni. Procelánt nem szeretnék, drágának tartom ahhoz képest, hogy mennyire törékeny, meg ha aranyozott/ezüstözött lenne a széle, még a mikróba sem lehetne betenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!