Fenyőlambériás a plafonom, a padló is fenyő. Milyen színűre fessem a falakat?
A kék ágy miatt valami halvány vízkék lenne megfelelő, de a kék "hideg" szín, csökkenti a melegérzetet.
Ha megengedhetsaz annyit, hogy a kanapéra vegyél egy narancssárga, bordó, vagy rozsdaszínű takarót, akkor pasztell zöld fallal jó lenne. De ha nem albérlet, én a plafonon lévő lambériától megszabadulnék. Az elég fura lehet. Legalábbis előttem olyan kép jelenik meg, mintha az is padló lenne.
Ja, ha az éjjeliszekrény laminált, akkor nemigen tudod átfesteni, maximum letakarni hosszan lelógó terítővel.
Ha nem, akkor ajtókhoz való festék jó lesz hozzá.
Bocs, de nem igazán értem, mit takar a műanyag-festett.
Mindenek előtt, hálásan köszönöm a válaszodat! Már nem reméltem, hogy valaki válaszolni fog. :)
A ház nem albérlet, így úgy alakíthatom, ahogy én akarom, meg ahogy a keret engedi. A plafon,... hát annak idején, amikor megvettük, fagerendás volt - régi parasztház - de sajnos nem volt szép. A falakat lebontottuk és újat húztunk fel még a volt férjemmel, és akkor jó ötletnek tűnt a lambéria. Ebből is látszik, hogy nincs érzékem a lakberendezéshez. Leszedni és gipszkartonra cserélni volna jó, de ekkora kiadás a rehabilitációs járadékból nem futja, pedig művészi szinten tudok spórolni.
A műanyag-festettet úgy értettem, hogy gyárilag azzal van lefújva, de az előbb jobban megnéztem, és valószínűleg laminált, mert festéknek vastag volna a réteg. Ha ezzel nem lehet mit kezdeni, akkor megy. A három fiók miatt sajnálom, mert sok minden belefér. Ha letakarnám, egészen a földig kellene, de egy idő után bosszantó lenne felemelgetni. Átnézek a lomishoz itt a a faluban, hátha van nála szép és elcserélhetjük olyanra, amit ha kell, át tudok festeni.
Ágytakaróra futja, de a háttámlát azzal nem tudom eltakarni, de gondolom a pasztell zöld falszínnel nem rontja az összhangot. A fal is szinte csupasz, oda az ágytakaró színéhez illőket válasszak, igaz? Mondjuk 2-3 kispárnát az ágyra? Jó gondolat? Van varrógépem, tán még anyagokat is találok a rég eltett zsákokban.
Lenne még egy kérdésem, ha megengeded. Tavasszal, a nyílászárókat muszáj mind átfesteni (megígérték a fiaim, hogy ebben anyagilag segítenek), de milyen színre? A házban a barna (minden árnyalata) a domináns szín, kivéve a fürdőt, az sötétzöld csempés.
Azért kérdezek ennyit, mert kilábaltam az évekig tartó depresszióból, amikor semmi nem érdekelt igazán, és most nagyon szeretnék olyan környezetben élni, ahol otthonosan érzem magam.
Köszönöm még egyszer a segítőkészségedet! :)
Örülök, hogy hasznodra lehetek.:)
Mivel a fürdő sötétzöld, egy egész halvány vízzöldet javasolnék, az a barnához, és a fal színéhez is megy. Kiválaszthatod az ablakkeretek színét a falfesték vételekor, hogy biztosan passzoljon, és ha meglesz a rávaló, már biztosra mehetsz.
Sok-sok örömöd teljen az életben, és a házatok csinosításában :)
Nagyon szépen köszönjük a segítségedet és a jókívánságot is! Neked is csupa jókat kívánunk! A fiamnak is tetszik a javaslatod, ezért minden a javaslatod szerint csinálunk. :)
Ui.: Ma délután rákerestem a lakk eltávolítására, és a saját hígítójával eltávolíthatom, így nincs akadálya, hogy fehérre fessem a plafont. :)
Ha nagyon irritál a fehér fal, én is zöldet, almazöldet javasolnék, esetleg narancsot.
Ha nem nagyon zavar a fehér fal, akkor a függöny, ágytakaró, terítő, sötétítőfüggöny, szőnyeg lehetne színes. Gondolom egymáshoz harmonizáló árnyalatokból meg lehet oldani, pl. ha kék az ágy, akkor a kék árnyalataiból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!