Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Lehet valamit kezdeni a...

Lehet valamit kezdeni a WC-vel, hogy lehúzáskor ne csak forgassa magában a "cuccot", vagy ki kell cserélni a csészét?

Figyelt kérdés
Új albérletbe költöztem, és borzasztó, hogy legalább kétszer le kell húzni a vécét, hogy minden eltűnjön belőle. Az első lehúzásnál csak forog benne a cucc. Van erre megoldás, vagy cserélni kell az egész csészét? Ha cserélni kell, mire figyeljek, hogy az új ne legyen ilyen?
2014. jún. 24. 19:01
 1/7 anonim ***** válasza:
45%
Nálunk hasonló a helyzet, itt az a gond hogy nyomós (tartály nélküli) és kicsi a víznyomás. Minden alkalommal a kefével kell rásegíteni. Azt próbáld meg hogy törlés előtt lehúzod, hátha úgy könnyebben lemegy.
2014. jún. 24. 19:11
 2/7 anonim válasza:
63%
Lehet, hogy vízköves/eldugult az öblítőcső, és nem jön le elég erővel a víz.
2014. jún. 24. 19:13
 3/7 anonim ***** válasza:
39%
Mikor az első adagot kitolod a kábelből rögtön húzd le.Így a végére már csak maradék marad a tisztázáshoz.Rossz konstrukció a csésze az a baja.Csapos megoldáshoz kiváló tartályhoz kevésbé.
2014. jún. 24. 19:23
 4/7 anonim ***** válasza:
70%
Nem olyan lendülettel jön a víz, hogy egyből levigye. Nézz bele a víztartályba, hogy rendesen fel van-e töltve (lehet, hogy az úszó alacsonyan megáll és zárja a töltést), de az is lehet, hogy a kifolyó vízköves. Akkor próbáld ecetet önteni az öblítővízhez. Nem a csészével van baj, hanem az öblítéssel.
2014. jún. 24. 19:24
 5/7 anonim ***** válasza:
91%
Igen, lassan jön a tartályból a víz, ez a gond, ennek az okát keresd.
2014. jún. 24. 23:15
 6/7 anonim ***** válasza:
89%

Egyáltalán tartályos az öblítés, vagy "Shell" szelepes?

[link]

Mert ez utóbbinál minimum 3/4-es csőnek kell lennie a szelep előtt, különben nem lesz elég a vízhozam és nem öblít rendesen. Erre találták ki a puffer tartályt:

[link]

Ha pedig tartályos és nem lefolyik a víz, hanem előtte felgyűlik és csak lassan folyik le, akkor esélyes, hogy el van dugulva valahol.

Szerintem.

2014. jún. 25. 07:19
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! Nem tudom, ki pontozta le némelyiket, de nem én voltam.

Van tartály, ami nem új, a csésze viszont igen. Két-háromszori lehúzással ugyan megoldódik a probléma, de nem szeretnék alkalmanként ennyi vizet elpazarolni. Lefolyni lefolyik, nincs eldugulva semmi. Az ecettel próbálkoztam, sajnos nem javított a helyzeten, de az gondolom csak a tartályt vízkőtelenítette, mivel abban ázott.

2014. jún. 27. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!