Mi a véleményetek a karácsonyi műfenyőröl?
Valóban szebb a valódi fenyő,mint a mű.De nem szentségteleníti meg az ünnepet!De azért nem ártana tudomásul venni,hogy az országban nagyon sokan élnek nagyon kevés pénzból.És nem engedhetik meg magukna,hogy 5-10.000.- Ft-ot kiadjanak egy fáért,amit bő egyhét múlva a szemétbe dobnak.Így marad a műfenyő!
Neked biztosan nem kell ennyire spórolnod,de lehetnétek belátóbbak a szegényebbekkel szemben!Többen vannak,és nem cigányok,mint a jómódú,őket kritizáló emberek.
Én nem tartom rondának, ízléstelennek... a műfenyőt, nekünk is az van. Igaz "véletlen". Az egyik karácsonykor nem találtunk normális kiállású fát, viszont a műfenyő nagyon jól nézett ki és megvettük. Olcsóbban is kijött (és kijön, mert évek óta ugyanaz van), jól néz ki, nem kell minden évben hazacipelni és befargni (bár lehet venni gyökereset is), nem hullik a levele és még sorolhatnám az előnyeit.
Az meg, Kedves Kérdező, hogy egy évben egyszer ki lehet vágni...valóban, csak nem egyedül vagy...így nem egy fát vágnak ki, hanem rengeteget!!! Gondolj a (leendő) gyerekeidre is. Nagy felelőtlenség vágott fenyőt venni szerintem, ha nem mű, akkor gyökeres. Tudod, cselekedj lokálisan, gondolkodj globálisan. A környezetvédelem NEM játék!
Remélem azért elgondolkodsz a dolgokon és nem vélekedsz így azokról,nem nézed le azokat akik esetleg nem engedhetik meg maguknak az igazi fenyőt!
Nekem nincs műfenyőm mert az igazit szeretem és hála a sorsnak eddig még mindíg megtudtuk venni a fánkat Karácsonyra. Ettől függetlenül kicsit elgondolkodhatnál azon, hogy hány ember van aki az utcán karácsonyozik és nemhogy műfenyőre de élelmere sem telik neki. A fenyőárusok nagy része fenyőfatelepeket nevel azzal a célzattal, hogy értékesítse a fákat maikor kellő nagyságúra nőnek. Tehát nem az erődt írtják vele. Az megteszik a cigányok. Ez a fenyőárusoknak a megélhetési forrása nem kevés munka van benne. Az meg az ő káruk ami rajtuk marad. És nem csak az vesz műfenyőt aki nem teheti meg anyagilag az igazi fenyőfa vásárlását, hanem például egy idős ember sem képes már fát cipelni amikor már menni is alig tud és örül, hogy megérte az idei karácsonyt, mert tudja lehet ez az utólsó neki. És még sorolhatnám, hogy az emberek miért vesznek műfenyőt. Van aki a kicsi gyereke miatt. Nekem 20 hónapos a kislányom. Az igazi fenyőről nem mondtunk le, pontosan azért, hogy ezt a varázslatos illatot és érzést amit ez az ünnep ad, ő is megtapasztalja és átélje. Mégsem vetem meg azt aki műfenyővel ünnepel. Te is azok közé tartozol akinek a külcsíny a lényeg nem a belbecs. A Karácsony a szeretet ünnepe, nem a fáé, nem a méreg drága ajándékoké. Összeül a család, (már akinek van) és együtt töltik a szentestét. Ez a fontos!
Amúgy vannak gyönyörű műfenyők de azok harmincezernél kezdődnek. Ami az alatt van árban, az tényleg csúnyácska, de ha csak arra telik valakinek már az is nagy szó a mai világban. Szálj magadba egy kicsit mielőtt mások felett pálcát törsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!