Garzonlakás előszobájának fűtését hogy oldjam meg?
Sziasztok!
Egy kb. 32 m^2-es, egyébként távfűtéses garzonlakásban lakom, aminek a kis előszobájában nincs semmilyen fűtés. A bejárati ajtó rögtön ide nyílik, aztán balra nyílik a WC, illetve szembe található még a kb. spájzméretű konyha, mosogatóval, villanytűzhellyel, bojlerrel. Ez a külső rész nagyon ki szokott hűlni, mert a szomszéd lakást egyáltalán nem fűtik és a falai határolják a lépcsőháztól (ami szintén fűtetlen és a vaskeretes ablakok miatt a hőmérséklete csak néhány fokban különbözik az utcaitól). A kis rész alapterülete kevesebb, mint 10 m^2. Arra gondoltam, hogy egy viszonylag alacsony teljesítményű, elektromos fűtőpanelt vagy hősugárzót szerelnék fel, ami egy időzített vezérlővel működne. Reggel menne nagyjából 1 órát, illetve este 3-4 órát, illetve hétvégén még többet. Lényeg az, hogy mikor otthon vagyok, legyen felfűtve az előszoba. Nagyjából 16 fok van odakint, míg a szobában megvan a 21. Tehát oda is 21 fokot kéne csinálni, de legalább 20-at.
Alaprajz: [link]
Ami kérdéses, a fűtőtest helye. Gondolkodtam abban is, hogy fölülre teszek valami vékonyabb, de szélesebb hősugárzót (amit a fürdőszobákba szokás) meg abban is, hogy valami vékonyat a konyha falára, esetleg az előszobába, emberfej-magasságba. Amit figyelembe kell még venni, hogy a hűtőszekrény közvetlen a konyhát és az előszobát elválasztó fal mellett van (tehát az ajtaja a szobába nyíló ajtóval szemben). Nyilván nem szeretném, hogy a hűtőt sugározza meleggel.
Mit ajánlotok (milyen fűtőtestet, hova)?
Van-e valaki, aki csinált hasonlót?
a legegyszerűbb nem lehetne ?
-márminthogy a szobaajtót kinyitod,azt mindenütt rögtön meleg lesz ...
Biztos akarod futeni?
Gondolom, azon kivul, hogy naponta par perc erejeig keresztulmesz rajta, nem hasznalod
Jogos, tényleg keveset vagyok ott.
Valójában a legjobb megoldás egy nagyteljesítményű légfűtéses bizbasz lenne, a plafonon. Amit felkapcsolok fél percre vagy egy percre és forró levegőt fúj, amivel felfűti arra a kis időre, amíg ott vagyok. Azt figyeltem meg, hogy ha az előszobában szárítom a hajam (ott is van falba épített nagy tükör), 1-másfél fokkal melegebb lesz 2 perc hajszárítás után, pedig a hajszárítót csak alacsony fokozaton (kb. 400-500 W) járatom (hordozható, digitális hőmérővel mértem és nem tartottam felé a hajszárítót).
Valaki ismer ilyen gyors melegítőt? Hasonló kéne, mint pl. néhány újabb autóban van egy MAX gomb, ami felpörgeti a ventillátorokat és maximumra veszi a fűtést, általában gyors páramentesítésre használják. Valami ilyen kéne, csak elektromos kivitelben. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!