Vennétek lemezkandallót?
Nekünk volt,kettő is,mert nagy a ház.Még kevés is volt :-)
2 db 5 kw-os kandallónk volt,sima,legolcsóbb,azt is csak használtan tudtuk megvenni.Nagyon szerettük,gyorsan meleg lett,ott,ahol tüzeltünk meg egy másik helyiségben is,de a 3.szobára vagy a fürdőre már kevés volt.Egy kémény volt.
Szerettük,hogy olcsóbb,mint a gázfűtés,tényleg jó meleget adott és gyorsan.
A gond csak annyi volt vele,hogy a szobában,ahol aludtunk,ott volt az egyik és ott jó nagy szálú szőnyeg van és hamuzáskor óhatatlanul mellé ment valamennyi.Minden nap takarítani kellett mindkettőt,illetve mikor későn értünk haza rossz volt 2 helyre tüzelni(általában este 8ra értünk haza,hajnalban már mentünk sajnos)
Mi központi fűtésre váltottunk,mert bővítettük a házat és a kémény továbbra is ott volt ahol,így nem tudtunk egy harmadik tüzelő berendezést üzemeltetni a ház másik végében,hogy ott is jó idő legyen.
Kisebb házba viszont szerintem ideális lehet.
Én pont a gyors felmelegedés miatt akarok lemezkandallót,egyáltalán nem fontos,hogy tartsa a hőt.
Központi fűtés mellé akarom kiegészítő fűtésnek.
A helyzet az,hogy a fiam elmegy kora reggel a (közép)suliba,és csak du. fél négy körül ér haza. Ekkor kellene úgymond hirtelen meleg. Tehát nem a cserépkályha a megoldás.
Azért a kérdésem,mert sokan riogatnak,hogy a lemezkandalló egy~két év alatt szétég.
Délutánra,estére,mire mi szülők is hazaérünk,megy a központi fűtés.
Első vagyok ismét:
5 évig használtuk és csak a samott tégla égett benne szét,az egyik,vagyis szétvált,de attól még használtuk.A lemez nem égett szét :-)
A szétrepedt téglát meg kb 500 ft volt pótolni,tüzépen vettünk másikat,amit méretre szabtunk itthon.
A kazánunk is lemez,bár az még csak 1 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!