Érdemes Bútorlapból szekrényt építeni?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy valaki épített már nappaliba való szekrénysort?(tv szekrény,ruhásszekrény,polc)
Mert én most szeretnék csinálni,megnéztem hozzá mindent a baumaxban.
De az igaz hogy a bútorlapba nem lehet ajtópántot tenni mert kijön?
Aki épített már annak mi a tapasztalata?Megéri?
Válaszotokat előre is köszönöm.
A bútorlapot pont bútorgyártáshoz találták ki.
Ha a csavarokból hosszabbat veszel, és előfúrsz neki, akkor biztosan jól megfogja a zsanérodat is, és nem is fogja szétfeszíteni sem! A csavar magméretének megfelelő vastagságú fúróval fúrj elő, az a legjobb, szerintem!
Lehet építeni de nem érdemes. Árban lényegesen drágábban jön ki mintha készen veszel egyet. Csak akkor van értelme építeni ha méretre kell a bútor. A bútorlap m2 ára 1500-tól a csillagos ég. Aztán jönnek az egyéb adalékok: szegőszalag, kivetőpánt, polcrögzítők, sarokerősítések..... Ha mindezt kiszámolod előtte akkor magad is rá fogsz jönni, hogy nem érdemes.
Arról nem beszélve, ha még nem építettél bútort, akkor a tapasztalatlansági árat is ki kell fizetned :)
A bútorlapot otthon nem tudod megfelelően darabolni. Ha nincs gyakorlatod és jó szerszámod,akkor az élfóliázást és a pántok befúrását sem a szobai szekrénysoron kellene kipróbálnod.
Készits egy rajzot és kérj ajánlatot legalább két asztalostól. Számold ki a vágott bútorlap árát is meg az élfólázás költségét. Az árkülönbözet alapján eldöntheted, hogy megéri-e otthon összeállítani.
Az első válaszolónak köszönöm.
De már építettem bútort,kiszámolva feleárért tudnám megcsinálni,és az élfóliázást azt megoldja a baumax,meg a méretre vágása is ingyenes.
Csak arra voltam kíváncsi megbírja e a bútorlap az ajtót ha ajtópánttal csinálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!