Szokás színesre festeni a plafont is a tetőtéren?
Én az egész szobát fehérre festeném, mert az tágítja a teret, nem lehet megunni, semleges (nem idegesítő!) és világos...
Én azt tartom hülyeségnek, hogy fekete szőnyeghez még a falakat is sötétlilára fested?!... 8-o
Rémes lehet!... (= Horror!)
Igen, szokás...
Nekünk az egész lakás a tetőtérben van, alig van 2 helyiség, ahol ne lenne csapott a mennyezet és természetesen mindenhol festve van a plafon.
A szobáim fent az emeleten vannak, szinte az egész plafon csapott és az egész szoba kék: a falakon vannak kefével felvitt sötétebb vonalak, a plafon viszont sima kék. Szerintem tök jól néz ki.
Az viszont ocsmány lenne, ha lila falhoz fehér a plafon...
Ne hagyd magad! Kell a szín a plafonra is! :)
Én a sötét színeket szeretem, szóval fehér kizárva... amúgy meg kb. 30 nm-es a szobám (fél tetőtér), ezen már nem akarok tágítani semmit, így is túl nagy.
De akkor nincs valami szabvány arra hogyan szokás festeni? Mert anyám szerint van szabvány... és az a fehér plafon:D
hát én elképzeltem a szobát. annyi a "maradás" hogy lila fal és fekete szőnyeg
na, a plafon az ilyen halványrózsaszín, vagy haéványlila, a padló pedig fa, ilyen közepes, se nem sötét se nem világos. jó nagy szobád van, nekem 12 nm-em van, de azon is osztozok a tesómmal.
Nincsen semmilyen szabvány, csak bekövesedett szokások, amin mi még felnőttünk, hogy "a mennyezet az mindig fehér".
Mint írtam, ez csak ízlés kérdése. Ha neked a színes mennyezet tetszik, hát legyen az! Esetleg, hogy anyud is örüljön, a mennyezetre világosabb lilát vigyetek fel. Csak az a fontos, hogy te jól érezd magad a saját szobádban.
Az én fiam kék szobát kért, olyan is lett: a falak sötétek, a plafon világosabb, elvégre ő lakik benne. Beszélj anyukáddal, biztosan engedékenyebb lesz.
az én szobámban is egyszínű plafon meg fal...és aki nálam festett szerinte nincs olyan hogy magasít a fehér plafon.
mondjuk az én szobám elég alacsonyka, talán 2,5 méter.
a másik pedig hogy a világos tágít?? a fekete világegtem nem tűnik elég nagynak ? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!