Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Mennyi függönyt vegyek?...

Mennyi függönyt vegyek? Sajnos nem értem a számítási módot.

Figyelt kérdés

Adott az ablakom mérete: 2 m magas és 3m széles. Adott egy pl 150 cm széles anyag.

A szélességét sehova nem tudom felhasználni, mert nekem az ablakom mérete nagyobb.. Tehát akkor hogy is számoljak?

köszi :)

2013. jún. 11. 10:38
 1/8 anonim ***** válasza:

3 méteres ablakra 150 cm-es anyagból nem csinálunk függönyt. (még 2 függönnyel sem jön ki, mert be kell szegni a szélét)

egyébként meg, ki kell találni, hogy milyen függönyt szeretnél és ahhoz venni (megfelelő szélességű) anyagot.

2013. jún. 11. 10:47
 2/8 anonim ***** válasza:
Eleve olyan anyagot kell venni, amit ilyen célra gyártottak, azokat olyan szélességekben lehet kapni, ami megfelel a különböző ablaktípusok magasságának. 150 cm-es anyagból legfeljebb úgy fogsz tudni függönyt varrni, ha toldod valahol, az meg nem igazán szép.
2013. jún. 11. 10:47
 3/8 A kérdező kommentje:

Tehát akkor min. 3 m széles anyag kell amit a magasságra felhasználok és duplán megveszem az ablakom szélességét (ráncnak).

Mi van ha nincs 3 m széles anyag? vagy a minta ugyebár hosszában megy..

2013. jún. 11. 10:50
 4/8 A kérdező kommentje:

Kedves második:

köszi.. találtam egy méteráru diszkontot és ott 1,5 m széles anyagok vannak csak.

De akkor ezek szerint ez nekem nem lesz jó. :((

2013. jún. 11. 10:51
 5/8 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Neked nem méteráru kell, hanem lakástextil. Ott kapsz függönyanyagot.
2013. jún. 11. 10:54
 6/8 A kérdező kommentje:
köszi.. akkor így fogom keresni az üzleteket.
2013. jún. 11. 17:51
 7/8 anonim ***** válasza:

Na, akkor egy példa : 3m széles ablak, 2m magas. 3m széles anyagból, feles ráncolószalaggal 1,5 m lesz belőle, tehát még egyszer meg kell venni a magasságát, 4 m-t. Így lesz két darab 1,5x2m-es (ráncolt) darabod, vagy ha azt akarod, akkor ezeket össze is lehet varrni, de jobb nem megtenni. Javaslom, hogy az aljába ólomzsinórt is vegyél, sokkal szebben áll a függöny. ( A ráncolószalagot a függöny karnisnál lévő feléhez kell felvarrni, ez egyben merevíti is a függönyt, az ólomzsinórt az aljára.)

[link]

2013. jún. 12. 15:45
 8/8 A kérdező kommentje:

köszi szépen.. találtam egy viszonylag jó üzletet, ahol segítettek a számolásban, anyagban.

(ezt a duplán veszem és nem varrom össze megoldást diplomával sem értettem soha :)))

köszi szépen

2013. jún. 13. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!