Mennyi függönyt vegyek? Sajnos nem értem a számítási módot.
Adott az ablakom mérete: 2 m magas és 3m széles. Adott egy pl 150 cm széles anyag.
A szélességét sehova nem tudom felhasználni, mert nekem az ablakom mérete nagyobb.. Tehát akkor hogy is számoljak?
köszi :)
3 méteres ablakra 150 cm-es anyagból nem csinálunk függönyt. (még 2 függönnyel sem jön ki, mert be kell szegni a szélét)
egyébként meg, ki kell találni, hogy milyen függönyt szeretnél és ahhoz venni (megfelelő szélességű) anyagot.
Tehát akkor min. 3 m széles anyag kell amit a magasságra felhasználok és duplán megveszem az ablakom szélességét (ráncnak).
Mi van ha nincs 3 m széles anyag? vagy a minta ugyebár hosszában megy..
Kedves második:
köszi.. találtam egy méteráru diszkontot és ott 1,5 m széles anyagok vannak csak.
De akkor ezek szerint ez nekem nem lesz jó. :((
Na, akkor egy példa : 3m széles ablak, 2m magas. 3m széles anyagból, feles ráncolószalaggal 1,5 m lesz belőle, tehát még egyszer meg kell venni a magasságát, 4 m-t. Így lesz két darab 1,5x2m-es (ráncolt) darabod, vagy ha azt akarod, akkor ezeket össze is lehet varrni, de jobb nem megtenni. Javaslom, hogy az aljába ólomzsinórt is vegyél, sokkal szebben áll a függöny. ( A ráncolószalagot a függöny karnisnál lévő feléhez kell felvarrni, ez egyben merevíti is a függönyt, az ólomzsinórt az aljára.)
köszi szépen.. találtam egy viszonylag jó üzletet, ahol segítettek a számolásban, anyagban.
(ezt a duplán veszem és nem varrom össze megoldást diplomával sem értettem soha :)))
köszi szépen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!