Milyen szinu legyen a parketta a haloban es milyen szinu legyen a fal?
A haloszobankban vannak a butoraink. Egy fekete mubor huzatos agyunk van, agytamlaja is ilyen. Hozza egy barna athidalo es majd ugyanolyan szinu, mintazatu butort akarunk venni. Most hazvasarlas kellos kozepen vagyunk, s be kell rendezni a hazat. Beepitett szekrenyt epitunk a meglevo athidalo kore, s arra ugyanolyan ajtokat veszunk, amilyen az athidalo. A szine WALNUT, eleg sotet barna fa mintas.
Parkettazni akarunk a szobaban. valamilyen vilagos szin kene szerintem ezek melle. A parketta szine es a fal szine legyen egyforma, vagy kontrasztos?
Ezenkivul meg kislanyom szobajaba is parkettazni szeretnek, de oda meg nem tudom, milyen szinu legyen a fal, oda is butort kell venni, kineztem neki mar egy olyan agyat, ami kicsit alacsonyabb, mint egy normal emeletes agy. Folul aludna a lanyom, alul pedig ilyen kucko feleseg van, akar a jatekait is tarolhatjuk ott. Ez az agy rozsaszin...termeszetesen:D Egyeb butor meg nincs (albiban lakunk es majdnem minden butor a tulaje) Azonkivul a kisteso is uton van, de annak a nemet meg nem tudjuk, mert meg soka jon, de ahhoz a szobahoz nem nyulok, amig meg nincs a baba, par honapig ugy is a mi szobankban alszik a mozesban.
A nappalimat is be kell rendeznem, de meg oda sincs semmi, csak az akvariumom:D Van egy kanapenk, de azt vagy visszuk, vagy nem, nem ahhoz szeretnem igazitani. Nappalinak milyen szinek a jok? Tulajdonkeppen egesz el vagyok barmilyen szinnel. Valami szinten barna arnyalatra gondoltam. Esetleg narancs. (piros, fekete, feher, lila, rozsaszin es arnyalataik kizarva). Olyan szinure szeretnem befesteni, ami otthonos, meleg, szivesen van ott az ember, a vendegek fele azt sugarozza, hogy szivesen latjuk oket.
Valaki valamelyik szoba berendezesevel kapcsolatban tud segiteni?
Meg egy kerdes.
Laminalt parketta ala mit vegyunk. Van sok fele alavalo reteg, de nem tudom, melyik a jo. Nem akarunk tul dragat, de szeretnenk tenni ala valamit.
A technikai részéhez nem értek, csak a színekről ötletelnék :)
Szerintem az a szép, ha egy lakásban a parketta ugyanolyan minden szobában. A világos padló is szép, de gyerekek mellett necces lesz. Én személy szerint maradnék valami középbarna (akár hidegebb, akár melegebb árnyalatban) padlónál, világos falakkal. Ha sötétek lesznek a bútorok, a fehér a legbiztosabb megoldás - elegáns, egyszerű és könnyen változtatható a hangulat később is élénkebb színű textíliákkal (függönyök, párnák, szőnyegek) vagy képekkel, vázakkal... stb. akár évszakosan cserélgetve - míg egy újrafestés mindig macerásabb. Amúgy is a kiegészítőktől és a használattól lesz egy ház otthonos, nem a fal színétől :) (De nagyon trendi az is, ha csak egy szembeötlő falat festetek le színesre vagy akár lehet csak azt tapétázni is.)
Itt van néhány színpaletta ötletadónak, amelyekben van sötét (bútor), annál világosabb barna (padló), semleges világos szín (fal) és élénk szín (kiegészítők) is:
(Ha tehetitek, inkább rendes fa parkettát rakjatok le, sokkal időtállóbb.)
Van egy korulbelul ilyen piros lepedom
es egeszen pontosan ez az athidalom van, walnut szinben:
Nekem tetszik a lepedom es az athidalom kombinacioja is. Szerinted milyen lenne egy ilyen fal? Nem sok helyen latszana, mert kicsi a szoba es szinte korbe lenne butorozva. Van egy kiallo 110 cm hossz, es 35 cm-re kinyulo fal (kemeny) az agytol jobbra eso fal,de az nem az a fal, amin az agy van, arra a falra csak az agy fer el az athidaloval. A bal oldalon pedig van az ablak, ami szinte a fel falat elfoglalja, az aggyal szemben levo falon pedig a bal sarokban egy ajtos beepitett, amit szinten walnutosra akarunk, mellette pedig az ajtoig fal, amire kerul a TV, valamint meg egy walnutos komod, vagy egy polcos szekreny. A kemeny falara kepet szeretnek, ami mar megvan, fekete kerestes, Family feliratu kepkeret, amibe 10 kep fer, meg meg ha elfer, akkor meg ket fekete keretes kep.
A padlo laminalt lesz, a fa, az dupla annyiba kerul legalabb, annyi penzunk nincs. A laminalt ala vennenk alavalo reteget, ami fele annyiba kerul pont, mint maga a laminalt, igy hosszabbtavon kitart majd.
A padlo szine:
Talan ez, vagy vilagosabb.
Angliaban elek, azert a kulfoldi linkek.
A valosagban egy kicsit vilagosabb az athidalo, mint a kepen, kisse melegebb szinu.
A narancsra azert gondoltam eloszor, mert a piros szerintem kicsit osszehuzna a szobat kisebbre, de ugyanakkor a piros egy sotetebb arnyalatot ad a szobanak, es tulajdonkeppen a szobaban aludni kell, merthogy haloszoba, a narancs talan tul elenk, olyan ebreszto hatassal van. Azt inkabb hagyom a nappaliba:D Talan a pirsobol is csak a kemeny falat festenem pirosra, mert az a fal a kepek kivetelevel ures marad. A tobbi falat meg talan feherre kellene festenem....nem tudom, talan le kene rajzolnom, hogy kepiesuljon bennem, hogy hogy fog kinezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!