Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Ha mésszel szeretnék szobát...

Ha mésszel szeretnék szobát "festeni", akkor mit tegyek hozzá, hogy a falon maradjon, és ne rajtam ha véletlenül hozzáérek?

Figyelt kérdés
Mit szoktak tenni a mésszel,hogy a falon maradjon,és ne kenje össze a ruhát ha hozzáér véletlen,illetve hogy jól takarja a falat. köszönöm!
2013. ápr. 17. 17:02
 1/9 anonim ***** válasza:
32%

Meszelés előtt a falat "budaifölddel" meszelik, festik le. Ez egy u.n. alapozás, ha ez megszáradt, azután jöhet rá a mésszel való meszelés.

Ha ez megszáradt, akkor már elvileg nem fog a faladról lejönni a mész.

2013. ápr. 17. 17:08
 2/9 anonim ***** válasza:
75%

A budai föld,ami olyan mint egy agyag tégla ,le kell áztatni,majd az mészhez keverni.Ez biztositja a jobb fedést is .Festék boltban ahol lehet venni,ott elmondják

az arányokat is .Nem külön -külön kell meszelgetni .

Az oltott mésszel szebb szokott lenni a fal .

2013. ápr. 17. 17:18
 3/9 A kérdező kommentje:
értem. hát én eddig natur meszelést csináltam,és általában elég jól takart,viszont elég sokáig olyan lett,ha a hátam hozzáért a falhoz. hallottam olyat hogy olajat vagy tejet tesznek bele.... erről nem tudnak a kedves válaszadók? mert nem tudom hogy ilyen is lehetséges e. mindenesetre megkérdem a festékboltot. köszönöm!
2013. ápr. 17. 18:44
 4/9 anonim ***** válasza:
66%

olajat a síkosság miatt szokták hozzákeverni, ecset jobban csússzon. tej(vagy túró) a kazein miatt jó, "erősíti a mész kötését". léteznek kazeines alapú festékek.kis cementet is szoktak kötés erősítés, tapadás miatt.

vegyél hengerelhető meszet (biomész) könnyebb vele festeni.

2013. ápr. 17. 19:40
 5/9 anonim ***** válasza:
47%
meszelès elõtt kèt rèteg falfixet kell felvinni
2013. ápr. 17. 20:23
 6/9 anonim ***** válasza:

1-es vagyok!

Hogy egészen pontos legyek, nálunk úgy csinálják, hogy:

- először a budai földet áztatják, és azzal festik meg a falat

- oltott mészbe homokot kevernek és az megy a tetejére (jobban fog kötni a tiszta mész)

- tiszta, oltott mésszel meszelnek, akkor lesz szép fehér a fal.

Ha az oltott mészbe kevered a feláztatott budai földet, akkor a meszelésed végeredménye nem lesz igazán hófehér, mert a budai föld nyomán egy szürkés-zöldes (kisliba-színt) kap a meszed.

Ezért írtam, hogy először külön a budai földdel, után jöhet a mész. (Persze ha akarod, a kettő közé még berakhatsz egy sort, a homokos-meszes festést, bár ezt nem mindenki alkalmazza)

2013. ápr. 18. 07:39
 7/9 A kérdező kommentje:
Értem. köszönöm a válaszokat mindenkinek. Megtudtam amit akartam. Köszönöm!
2013. ápr. 18. 10:39
 8/9 anonim ***** válasza:
de mièrt meszelsz? nem is fehèr mert besàrgul nem is takar jòl fel kell vinni 5 rèteget is mièrt nem diszperzitet hasznàlsz?
2013. ápr. 18. 19:05
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem csak a festés a lényeg. Ez egy kb 120 éves vájogfalú ház. A meszeléssel fertőtleníted is a falakat,és évente egyszer ez nem árt. A másik a festékek jó része nem engedi szellőzni a falat. A vájognak meg az a tulajdonsága,hogy télen fűt,nyáron hűt. ha száraz az idő kiengedi magából a párát,mikor pedig nedves képes befogadni azt. A meszelés ezért jobb. Igaz,hogy elveszti fehérségét egy idő után.
2013. ápr. 19. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!