Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Kigyújtottam a konyhát újra...

Kigyújtottam a konyhát újra kell festeni. Tanácsok?

Figyelt kérdés

Sütés után véletlenül nem zártam el rendesen a gázt, a túlhevült olajjal kigyulladt a serpenyő, rálocsoltam vizet (tudom h cink olajat vizzel oltani, volt már velem ilyen korábban is, de nem volt kéznél más). Összekormozta a konyhabútort/plafont, a falra pedig egy kb. 2x2 méteres placcon ráfröccsent a forró olaj, miközben a serpenyőt ráztam, hogy eloltódjon (dacolva a fizikával, ez még cinkebb.. rázom oxigént kap istennek se fog eloltódni.. csak bepánikoltam :D) Szóval, remélem a fa konyhabútorról le fog jönni a korom, de a falnak ez festés lesz, ugy jelleggel.

A fal alsó része sárga, a felső része fehér és a plafon is, a sárgát és a fehéret egy kék-sárga virágos tapétacsík választotta el. Azon gondolkodtam, hogy mivel ugyanolyan sárgára biztos nem tudnám keverni, mint amilyen eredetileg a fal, talán átfesthetném más színű(ek)re, vajon hogy nézne ki jól? A konyhabútor törtfehér, kábé (remélem újra az lesz, ha lekaparom róla a kormot). Vajon milyen színű festékben gondolkodjak? Hol érdemes megvenni, és milyet? Milyen márkájút? Azoknak litere mekkora felületre elég? Számomra fontos szempont hogy olcsó legyen, az sem gáz ha több réteget kell felvinni. Színes festéket hogy olcsóbb venni vagy fehéret és hozzá keverjek pasztát (vagy mit)?? Ja és én fogom kifesteni, tehát az is jó lenne, ha egyszerű lenne a használata, kábé h egy óvodás is képes legyen rá.

2013. ápr. 4. 18:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Na, aztán higításnál a savat öntjük a vízbe, vagy fordítva? :)
2013. ápr. 12. 14:43
 12/15 A kérdező kommentje:

Igen igen, utánanéztem tényleg nagyon ciki, főleg h nem az első eset életem során :D tudtam h gáz lesz, de nem volt jobb ötletem. Gondoltam rá, hogy kib.szom a serpenyőt az ablakon, majd az eső eloltja, de ha belekap a függönybe az isten se oltja el :/ legközelebb ha ilyen lesz, majd letakarom vagy homokot viszek bele f@sz tudja majdcsak nem lesz már ilyen velem :D

Azóta már kifestettünk barátommal meg haverral, egy jó nagy ivászattal egybekötve két nap alatt hófehér lett a konyha, színes tapétacsík is fent van, korom letakarítva, anya észre se vette mikor lejött látogatóba :)) Sikerült a városban találni mindent, 3000ért találtunk jó minőségű nem teszkós festéket 14 litereset, vízbázisút, ezerötért tapétacsíkot, igaz h festékért és rácsért már reggel hétkor mentünk a kocsmából a teszkóba, de minden lett és minden okés :))

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenkinek, megpróbálok vigyázni a tepsi épségemre. :) Sziasztok :)

2013. ápr. 18. 21:18
 13/15 A kérdező kommentje:
*hengerért és rácsért.. hengerért és ecsetért és rácsért.. nem festékért :D
2013. ápr. 18. 21:19
 14/15 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__hazimunka__3233934-tuz..

Legelőször a tűzforrást kell elzárni, aztán lehet valamivel letakarni, oxigénmentesíteni a serpenyőt. Fedő a legjobb, hogy ne kapjon levegőt, akkor nem lángol. Nagyjából kifacsart nedves, hideg konyharuha is megteszi, ha nincs más kéznél.

Lisztet és cukrot ne, mert ha ezek berobbannak, akkor tényleg csitt-csatt-bimmbumm lesz! Sót nem tudom, azzal már inkább lehet próbálkozni, vagy mosóporral, ezek többnyire éghetetlenek, és felszívják az olajat, lehűtve azt, és elzárva a levegőtől.

2013. ápr. 18. 23:08
 15/15 anonim ***** válasza:
nálam is kigyulladt már ugyanazért, amiért nálad. csupa korom lett minden. levakartam spaklival a javarésze kormot, és lemeszeltem 4 szer. egész normális lett újra.
2013. dec. 3. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!