Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Ha a nappaliban van a franciaá...

Ha a nappaliban van a franciaágy, hogy rendezkedtetek be?

Figyelt kérdés
Mi most akarunk átköltözni az egyik szobából a másikba,mert a gyerkőcnek kell saját szoba. Eddig volt külön nappali, meg háló-gyerekszoba, de most váltani szeretnénk. A 160*200 cm-es franciaágyat hogy rendeznétek be,hogy külön legyen a hálós kuckó? 3-2-1 részes az ülőgarnitúránk. 4*5 méteres a szoba. Az egyik oldalon fal tiszta szekrény, ebben van a TV. Ja és van még egy számítógép asztal is. Az ülőgarnitúra egyik része átkerülne a másik szobába. Ötletelnétek nekem?Képeket is küldhettek.Köszi

2013. ápr. 4. 14:42
 1/8 anonim ***** válasza:
Én láttam olyan megoldást, hogy a nappali a franciágy hosszában térelválasztó könyvespolccal volt leválasztva, így egyik felében a heverő, másik felében az ülőgarnitúra volt, a másik falnál pedig a szekrénysor tévével.
2013. ápr. 4. 14:56
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Így sehogy. Laktunk egy időben úgy a lakásban, hogy az 5*4-es szobába beraktuk a franciaágyat, és teljesen összenyomta a teret, pedig az csak 140-es volt.

Szerintem inkább ha nyitható a kanapé, használjátok azt, illetve adjátok el a franciaágyat és az ülőgarnitúrát is, és az árából vegyetek egy olyan ülőgarnitúrát, aminek jó, alvásra alkalmas a matraca. Így ugyanis lesz egy normálisan használható nappalitok, ami éjszakára hálószobává változik, ellenkező esetben lesz két kb. 10 m2-es lyuk a szobából, szóval se egy normális nappali, se egy normális hálószoba nem lesz belőle.

2013. ápr. 4. 15:12
 3/8 anonim ***** válasza:
Másodikkal értek egyet.Nekünk is ket gyerek miatt kellene egy plusz szoba,de nappaliba nem szeretnék aludni ,ig a gyereknek vettünk kihuzhatos ágyat(szoval sima gyerekágy csak dupla matracos.)Igy nappal van hely jatszaniuk,ejszaka meg kihuzom az ágyat.A nappaliban van kihuzhatos ülögarnitura,de csakis a vendégek miatt.Nekem tul tolakodo lenne ha vendegeket a háloszobamba,ebben a helyzetben egyben nappaliba tessekelnem.
2013. ápr. 4. 21:11
 4/8 anonim ***** válasza:
Ebben a helyzetben voltam én is pár éve, mivel nem szerettem volna a franciaágy kényelméről lemondani, úgy oldottam meg, hogy az ablak alá vele párhuzamosan betoltam a franciaágyat,az 1m40cm,kell 50 centi,hogy közlekedj=1,90.Ide jött a szekrénysor az ágy hosszáig, azaz 2 m-ig,(+ 6o cm= 2,5o, és akkor a nappali számára is marad ugyanennyi,azaz 2,50) az ágy felé nyitható állapotban.Ami még a szekrénysorból megmaradt, a vitrinesebb-polcos rész jött erre merőlegesen, de a nappali részre. Az ülőgarnitúrának háttere lett ugye az egyik fal és a szekrénysor hátulja,(letapétázva,vagy lambériázva vagy tetszés szerinti módon eltakarva) ez a rész így 2,50x4,00 méter, még pont elfér az ülőgarnitúrád, és a háló részben nekem még az ággyal szemközti falon volt egy komód is. Azaz: mivel keresztben a 4 m széles szobából csak 2 m-t rekesztesz le a szekrénysorral,és nem is teljes magasságban,elég fény is jön az ablaktól. A szekrénysor tetejére meg tegyél egy csomó virágot, és közé valamilyen indirekt világítást, ez a hálóban is kellemes hangulatvilágítás és a nappaliba is jó háttér. REmélem,használható lesz neked is ez a variáció,mi 2 évig,míg nagyobb lakásba nem költöztünk,használtuk így a lakásunkat, nem volt se szűkös, se csúnya.
2013. ápr. 4. 23:28
 5/8 A kérdező kommentje:
Mi nagyon hátfájósak voltunk a kihúzhatós ágytól, így 2 hónapja cseréltük le franciaágyra, ami sokkal kényelmesebb,meg nekem esztétikusabb is. A kihúzhatós ággyal így megjártuk. A 3+2+1-es ülőgarnitúrát annak idején aért vettük,mert akkor még úgy volt,hogy azon alszunk. Kb 2szer volt rá példa, de csak vendégágynak használjuk majd. Köszönöm a válaszokat. Utolsónak pedig a részletességet. Nem rossz ötlet, a kivitelezésben gondolkodom.
2013. ápr. 5. 08:32
 6/8 anonim ***** válasza:
Ismerősöméknél úgy volt, hogy a fal mellé teljesen be volt tolva a franciaágy és a plafonra volt téve egy függönykarnis, amin volt egy sötétítőfüggöny (persze színben ment mindenhez), az ágy előtt volt az ülőgarnitúra 3-as része, vele szemben egy fotel, középen meg egy kis asztal. Ha nem akarták, hogy az ágyat lássa valaki, akkor elhúzták a függönyt. Ez lehet, hogy így leírva nem igazán elképzelhető vagy furcsa, de szerintem tök jól nézett ki.
2013. ápr. 10. 14:46
 7/8 A kérdező kommentje:
Jó lenne képeket látni róla, mert így még sem olyan!
2013. ápr. 10. 16:06
 8/8 anonim ***** válasza:
Ilyen függönyös megoldást én is láttam, nem volt rossz.
2013. ápr. 10. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!