Panellakást lehet hangszigetelni?
Sajnos ez esélytelen.
Én már próbáltam az egyik szoba falát leszigetelni, mert a szomszédom szeret néha hangosan hallgatni zenét, jó nem bömbölő hangerővel, de még ha normálon hallgatja akkor is áthallani, meg persze a fúrást is át lehetett sajnos.
Én akkor hungarocellel leburkoltam azt a falat, majd gipszkartonnal lefedtem egy kerettel persze hogy ki is nézzen valahogy, és ne dőljön el.
Annyit értem el vele hogy a normál hangerejű zenét nem hallom, de ha kicsit ráadja a kakaót már át lehet hallani és azért éjszakázás után nem túl kellemes, de legalább tudtam rajta annyit tompítani hogy ne zavarjon igazán.
Hát normálisan hungarocellel hangszigetelni valóban esélytelen mivel az hőszigetelő anyag:)
Kérdező!
Írd be Gugliba, hogy "utólagos hangszigetelés" aztán lehet böngészni a megoldások között.
Természetesen le lehet hangszigetelni a panellakást is.Viszont nagyon fontos az előzetes felmérés, mert ha a gépészeten át hanghidak keletkeznek, vagy egyébb fontos paraméterek nem lettek megvizsgálva akkor a hangszigetelés hatékonysága erősen kérdéses lehet! Kérj egy helyszíni felmérést olyan cégtől amelyik vékony szigeteléssel is nagy hatékonyságot ér el és garantálja a hatást akár mérési jegyzőkönyvvel is. Itt nézz körül: www.hangestuz.hu
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!