Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Hogyan tudnám megújítani régi...

Hogyan tudnám megújítani régi konyhaszekrényünket?

Figyelt kérdés

A konyhaszekrényünk elég régi és csúnya(fehérre van festve,sima fa)csak egy alsó és egy felső 2ajtós elemből áll,szóval elég pici.Meg szeretném lepni anyukámat azza,h helyrepofozom(újra sajnos nincs pénz).Van valami ötletetek h mit csinálhatnék?Hallottam olyat,h be lehet vonni parafalappal v lefesteni...Ötletek?Mivel dobhatnám fel?

Elóre is köszi a válaszokat!

2009. szept. 12. 20:42
 1/9 anonim ***** válasza:
86%

Szia!

Lefestheted élénkebb színre, vagy mintát festhetsz rá ha jó a kézügyességed,netről letöltessz vmi jópofa képet és papírból kivágod, máris kész a sablon. Vagy van ilyen viaszos matricaszerűség (nem jut eszembe a neve) amit csak rá kell ragasztani a lapra. Így hirtelenjébe ennyi. Sok sikert hozzá!

2009. szept. 12. 20:52
 2/9 anonim ***** válasza:
81%
A parafa is ésa festés is jó ötlet. Esetleg öntapadós tapétával is bevonhatod, már ezekből is lehet egész szépeket kapni. Ha kicsit nagyobb a keret,vehetsz rá új ajtókat,meg esetleg munkalapot is.
2009. szept. 12. 20:52
 3/9 anonim ***** válasza:
89%

Esetleg letapétázhatod ilyen öntapadóssal. Vannak egyszerűbbek meg egészen extrémek is. Mi a Praktikerben néztük a múltkor, hát az sem olcsó, az extrémebbje 4000 körül van tekercsenként, bár nem emlékszem milyen hosszú. Ez az egyszerűbb. (Relatív, emlékszem régen panelban áttapétáztuk az összes beépített szekrényt, hát egyszerre hárman csináltuk egy darabot, de nálunk iszonyat maximalista a család, nagyon tökéletes kellett, hogy legyen.)

Aztán a festés, az nem mindegy, hogy milyen felületre, mert van amit elő kezelni kell előtte mondjuk kicsit megcsiszolni, hogy tapadjon rá. Aztán vízszintesen is kéne lennie, amíg csinálod, különben megfolyik stb. meg amíg szárad..

Szóval szerintem a tapadós tapéta tisztább és egyszerűbb. De jó, ha van segítséged hozzá. Mi úgy csináltuk, hogy az ajtó végénél ragasztottuk hozzá, ketten lassan húztuk le a ragacsos felületéről a papírt, a harmadik meg haladt utánunk és egy konyhakendővel simította rá a felületre, hogy tökéletesen legyen rajta, meg kiszoruljon teljesen a levegő is. Ha jól emlékszem enyhén nedves felületre kellett, hogy legyen még esély kicsi mozgatásra ahol leragadt, ha valami nem jó. De úgyis biztos rá van írva.

2009. szept. 12. 20:55
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszokat:)a minta is nagyon jó ötlet,még meggondolom mi legyen:)
2009. szept. 12. 20:57
 5/9 A kérdező kommentje:
Eszembe jutott még vmi.Ha esetleg vmi szép faszínre lefesteném(meggy v mahagóni) úgy hogy fahatású legyen,szóval cirkák is lennének rajta(valami mintával belenyomnám vagy nem tom:D.Ezt a hatást hogy tudnám elérni?
2009. szept. 12. 21:01
 6/9 anonim ***** válasza:
86%

Attól függ milyen festékkel lett fehérre kenve, lehet újra kell csiszolni az egészet. Fa erezetet nem tudom hogy lehet saját kezűleg csinálni.

Az első voltam

2009. szept. 12. 21:11
 7/9 anonim ***** válasza:

Van valami trükk amivel a fa erezetet lehet utánozni de sajnos nem tudom hogy kell.

Vegyél rá új fogantyúkat, a munkalapot cserél le és sokkal szebb lesz.

2009. szept. 13. 05:32
 8/9 anonim ***** válasza:
Menj be egy bútorlap-szabászatba. Gyönyörű akármilyen fa mintás bútorlap szabott négyzetmétere 1-3eFt. Neked kb 1.5m2 kell, ez 1500-4500Ft, és vadiúj szép ajtóid vannak. Kell hozzá élzáró léc is, aminek métere felragasztva mondjuk 300Ft, kell kb 8m, ez kb 2.5eFt. Szóval 4-7eFt-ból fasza új ajtókat kapsz. Vehetnél rá új fogantyúkat is talán, gyönyörűek vannak már párszázért!
2010. jan. 23. 21:34
 9/9 anonim ***** válasza:

Utolsó ilyet hol lehet találni? Ez a neve? Pesti vagyok.

Én is most gondolkodok ezen, eddig szalvéta technikával akartam megcsinálni, de ez az új ajtó onnan jobb ötlet! És lehet ott munkapultot is szerezni?

2010. jan. 23. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!