Mennyit érhet egy Zsolnay étkészlet?
Sziasztok!
Sajnálatos családi haláleset folytán apósomhoz került a hagyatékból egy Zsolnay étkészlet/szett.
Igazából nem lenne rá szükségük,és nekünk se,így gondolkodnak,hogy eladják.
Nézegettem-nézegettem a neten,de a tízezer forintostól a többszázezres tételig látok árakat.
Ha van itt olyan,aki kicsit ért hozzá,és meg tudja becsülni az árát,írjon:)
Köszönöm
Tudomásom szerint a Zsolnay még mindig üzemel, még mindig gyárt megrendelésekre, no meg anélkül is.
Tehát egész biztosan az értéket nagyban befolyásolja, hogy a készlet mikor készült.
Ha érzésed szerint a kora megközelíti a 100 évet, vagy még esetleg annál is régebbi, akkor a helyedben elküldeném net-en nekik a fotóját, ők a leginkább hozzáértők. A minta alapján ők már tudni fogják azt is, hogy kb. milyen idős a készlet.
1-2 évvel ezelőtt rádió-riport készült velük. Állítólag vannak minták, amiket csak egyszer használtak, mert pl. x uralkodó részére készített komplett készletre, stb. stb. Szóval ők a profik, mások könnyen lehet, hogy átvernek.
Meglehet, hogy egy hivatásos ajánl érte mondjuk 200 ezret, te boldogan oda-adod neki, ő pedig továbbadja 1,5 millióért.
Persze ezek csak számok, mert lehet, hogy 10ezret ér, és csak 2 ezerért tudod eladni.
Ezért kell olyan valakivel felbecsültetni, aki ért is hozzá, és kicsi a valószínűsége, hogy meg akarja venni tőled. :))))
Hát igen,és ez a nehéz..
Neten is olvastam most pár sztorit,hogy utólag derült ki féláron vette át a szakértő...
Megkérdeztem a Zsolnay gyárat átküldték az aktuális árlistáját minden egyes darabnak..
Szerintetek a felét kérhetem érte?Vagy mi a reális?
Ha a lista alapján be tudod "lőni" a valódi értékét, és ezek után viszed aukcióra azzal, hogy x összeg alatt nem adod, akkor még az a veszély sem fenyeget, hogy végtelenül nyomott áron viszik el.
Ezek után a készlet fotóját és a gyár árlistáját megfogva, keresnék egy aukciós házat, beszélnék velük, kialakítanánk a közös stratégiát: az aukciót lebonyolító érdeke, minél magasabb áron menjen el, ő abból fogja kérni tőled a saját jutalékát.
Küldesz képet a mintákról? Vagy leírod, hogy milyen? Kíváncsi vagyok rá. Kézzel festett vagy nyomtatott a minta? mert az ugye a koránál is fontosabb.
Eléggé ismerem a Zsolnayt, sokáig tanulmányoztam, édesanyám a negyedben dolgozik, gyűjtők vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!