Tudnátok nekem mondani egy gyorsan növő, fás szárú, sok foglalkozást igénylő szobanövényt?
Figyelt kérdés
Imádok növényekkel foglalkozni, régen vidéken lakatunk, kertes házban, és sok növényünk volt, most a fővárosban lakom, panelban. Szeretnék valami olyan növényt a lakásba, ami gyorsan nő, lehet metszegetni, irányítani a növésének irányát, és sokat lehet vele foglalkozni, örülnék valami fás szárúnak, ami nagyra nőhet. Már van itthon egy-két növényem, de szinte semmi foglalkozást nem igényelnek, amit sajnálok, ezért kérem ki a tapasztaltak véleményét.2013. febr. 16. 11:37
1/6 anonim válasza:
Hát mondjuk egyik sem nagy, de nekem a bonsai növények és a palackkertek mindig nagyon macerásnak tűntek. :)
2/6 A kérdező kommentje:
bonsaion én is gondolkoztam már, de azok elég lassan nőlnek nem? meg nem tudom, valami nagyot szeretnék.:)
2013. febr. 16. 11:55
3/6 anonim válasza:
Nagyon szép fácskákat neveltem emeleti lakásban a ficus-benjaminból, igaz, hogy ő a rendszeres locsoláson, és azon kívül, hogy esetenként fordítol rajta, hogy szépen körbe érje a nap, és szép kerekre nőjön, hajtson, nem igazán igényel több törődést.
Napi piszmogást (bocsi a kifejezésért) tudomásom szerint is a bonsai igényel. Talán néhány ilyen fajta virágot is ha beszerzel, akkor azzal kellőképpen le tudod magadat kötni.
4/6 A kérdező kommentje:
Én még bambuszon gondolkoztam, mert gyorsan nől, és lehet óvatosan hajtogatni, irányítgatni.:) csak nem tudom, milyen fajtát lenne érdemes, vagy, hogy ezek a növények tényleg ilyenek.
2013. febr. 16. 12:03
5/6 anonim válasza:
Bambuszt lakásban, nem tudom, még sosem fordult meg a fejemben.
Őszintén, elképzelni sem tudom, hogy amikor érik a magja, és szórja szanaszét azokat kis pihéket, milyen lenne egy második emeleti panelban??? :)))))
6/6 A kérdező kommentje:
háát, majd kiderül. :D
2013. febr. 17. 23:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!