Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Ezek a bútorok azért ilyen...

Ezek a bútorok azért ilyen olcsók, mert gagyik?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

[link]

Sajnos kevés pénzem marad a lakás berendezésére, azért nézegetem ezeket. De rossz minőségű bútorokat azért nem szeretnék venni.

2013. febr. 11. 21:29
 1/9 anonim ***** válasza:
74%
Nem gayyik,de nem szeretik ha egyik helyröl masikra teszik (közben szétcsaarozzak)költözkodeskor nalunk mind tönkrement ,amugy jok csak ne szereld szét.Ülögarnitura az nagyon sttaabiro.
2013. febr. 11. 21:33
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondanám, hogy gagyik, inkább úgy mondanám, hogy nem annyira masszívak, mintha asztalos/kárpitos készíteni.

Ezek lapraszerelt bútorok, tömeggyártásban készülnek, ezért tudják ennyiért odaadni.

2013. febr. 11. 21:44
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanilyen toloajtos szekrenyem van. Nincs vele semmi gond, csak a merete miatt nagyon nehez mashova tolni. A kanapejukat nem ajanlom (tudom h azt nem linkeltel), 1 evet sem birt ki. Egyebkent ezek nem a legjobb minosegu butorok.
2013. febr. 11. 22:32
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Anyit elfelejtettem h nem eppen helytakarekos az a szekreny. En megbantam h azt vettuk meg.
2013. febr. 11. 22:35
 5/9 anonim ***** válasza:
61%

Ezek olcsók? Hű, még jó, hogy nincs lakásom...

Én egyet tudok tanácsolni, IKEA ágyat ne vegyetek, mert leszakad dugás közben...(saját tapasztalat).

2013. febr. 11. 23:17
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Vannak nagyon jó állapotú használt bútorok és 60000-ért olyan használt szekrényt kapsz ami 1, szebb 2,ha ugráltok a tetején akkor se esik szét
2013. febr. 12. 09:48
 7/9 kalmj ***** válasza:
A lapok használhatóak, de az illesztések vacakok, ezért összedőlhet a szekrény. A kulcszó a keksz illesztés. Jó bútor azzal készül. Próbáld ki, hogy viselkedik a bútor, ha nekidőlsz!
2013. febr. 12. 17:32
 8/9 anonim ***** válasza:
kalmj! A Jysk-esek mind dőlnek velem :D
2013. febr. 12. 17:39
 9/9 anonim ***** válasza:

Nézd meg őket élőben, hogy miből vannak összerakva. Tipikus az ilyen bútoroknál pl, hogy excenter ház+szár tartja össze a sarkokat. Namármost ha ez műanyag, akkor ne vedd meg. Festéskor a párom régi ilyen szekrényét odébb húztuk, tört az excenter a francba, kiszakad a furnér, dobtuk ki az egészet...

Ugyanígy érdekes az is, hogy vékony vagy vastag stift van bennük, ezekre hány csavar jut, stb.

Én általában az olcsó bútoroknak csak az IKEA esetében vagyok híve, ott is fenntartásokkal. A többiben gyakran vannak a fentiekben írtakhoz hasonló defektek, műanyag rögzítőelemek, túl vékony bútorlap, pocsék zsanérok.

Az IKEA is sokakat megoszt, de én szeretem. Nem szabad túl sokat várni tőle, az tény. De ha olykor átrendezed a lakást, vagy költözöl, akkor tök jó, mert szétszerelhetőek. Van olyan bútorunk, aminek ez a harmadik lakása és könnyen szállítottuk. Cserébe igaz, hogy vannak sérülései, de még mindig egész jó.

Az IKEA harverek (zsanér) kifogástalanok, bármikor visszacserélik szó nélkül a hibás bútort (vittünk vissza másfél évvel korábban vett bútort 3 éves garival, kápéban kifizették azonnal) és esztétikailag is azért rendben vannak. Ugyanígy: az IKEA bútorok méretei passzolnak a standardekhez. Ez nem tűnik fontosnak, de amikor valami végképp eltörik, az IKEA már nem forgalmazza, viszont normális áron meg lehet csináltatni lapszabászaton, akkor nagyon jól jön. Más bútoroknak egészen hülye méreteik tudnak lenni.

Polcot, szekrényt, apróságokat bátran vehetsz az IKEÁban. Ágy az fogósabb kérdés, szerintem nem rosszak azok sem, de nincs nagy tapasztalatom, mert én a magam két méterével mindig extra igényekkel rendelkezem.

Konyhai asztalka: Jokkmokk nevű cuccunk van. Sokadik költözés után a székek szétesnek, de eleve használtan vettük, szóval pár évig azért jól megvannak. Ha már élethossziglan tervezed a konyhádat, akkor nem jó ötlet. Vagy ha nem jó neked az a néhány méret, amiben lehet kapni ilyet.

Íróasztal: Ez szerintem okés az IKEÁnál. Ismét méret-téma miatt számomra nagy pluszt jelent, hogy az IKEA asztallábak kihúzhatóak egy egészen nagy mérettartományban. uszkve 15 éve ugyanaz az asztalom van tőlük, extra nagy lap, négy láb, nekem ennyi kell. A fiókos csodákról nem tudok nyilatkozni, én azokat sose szerettem.

2013. febr. 23. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!