Rácsba épített üveget hogyan tudom kiszedni?
Nem rég a tűzoltóság ellenőrzést végzett a lépcsőházunkba és a rácsokkal nem voltak megelégedve. Több helyen a rácsba van építve az üveg. Van, amelyik rácshoz pedig lemez van téve, hogy ne lássanak be.
Minden ajtó és rács között 1-2m2-s hely van. Azaz még a közlekedő (elv. nyilvános) folyóhoz tartozó részek. Ezeket 26 éve, amikor épült a ház alapfelszerelésnek rakták be. Szóval a rácsok minden ajtók előtt egységesek.
Ezt későbbiekben a tulajdonosok így-úgy alakították. Lásd. üvegezték.
Mi most vettük meg nemrég ezt a lakást. A rács már így volt.
Most azt nem tudom, hogy hogyan vegyem ki az üveget?!
Nyilván megütöm kalapáccsal, akkor előbb-utóbb kitörik, de nem úgy, ahogy egy normál üveg törve. Szóval nem szilánkosra törne, hanem az ütött részen lenne repedés.
Egyáltalán ki lehet ezt szedni? Vagy valahogy kivágni?
A második képen úgy látszik ragasztva van az üveg.
Ezt nehéz lesz eltávolítani,mert pont a másik oldalról lehetne lapos vésővel+kalapács körbe kifeszegetni.
Igen, ragasztva van. Ha azt a ragasztóanyagot még ki is hámoznám, akkor se tudom, hogy mi van mögötte?!
Ráadásul kívül van a rács, ami miatt meg oda se férek.
Ez sziloplaszttal van kinyomva. Ki kell vágni egy sniccerrel a szilót, és az üveg (jó eséllyel) egyben kivehető (legalábbis a képekből ítélve). Általában más rögzítési technikát nem szoktak alkalmazni, mert nincs rá szükség.
Ha az üveg az ajtókeret és a rács között van, akkor vagy az ajtókereten keresztül kell kiügyeskedni, vagy - ha nincs elég hely az üveglap elforgatásához - akkor a rácsot flex-szel levágni, üveget kiszedni, amit a helyére akarsz esetleg berakni azt elvégezni, aztán a rácsot visszahegeszteni.
" akkor se tudom, hogy mi van mögötte?! "
Mögötte is ragasztó van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!