Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Milyenre fessük a babaszobát,...

Milyenre fessük a babaszobát, hogy nagyobbnak tűnjön?

Figyelt kérdés
Négyzet formájú a szoba.Ajtó az ablakkal szemben van.Azt olvastam valahol,hogy ha már 1fal más színű az növelheti optikailag a teret.De melyik fal és az világosabb legyen a többinél vagy sötétebb?
2013. febr. 4. 08:46
 1/6 kunu lenke ***** válasza:
Szia.A világos színek azok amelyek a térhatást gyakorolnak ránk ezáltal a méretek megtévesztően nagyobbnak tűnnek mint amekkorák valójában.Tehát próbálj a világosabb színekkel variálni a teret.
2013. febr. 4. 09:59
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi,megnézem!
2013. febr. 4. 10:17
 3/6 anonim válasza:

Itt találtam néhány térnövelő tippet: [link]

De szerintem rengeteg hasonló cikk van még a témában, szóval ha rákeresel, biztosan találni fogsz hasznos tanácsokat. Egyébként a világos színek valóban tágítják a teret, a sötét színekkel ne is operálj! Azt nem tudom, hogy ha más színű az egyik fal, az térnövelő hatású-e, de ha így van, akkor szerintem próbáld ki azt a megoldást, hogy két különböző (de egymástól nem túlságosan elütő) szín ugyanazon árnyalatát használod. Nekem pl. olyan volt a gyerekszobám, hogy a plafon citromsárga, a falak pedig narancssárgák voltak, de egyik sem volt sötétebb árnyalatú a másiknál. A szoba mérete egyébként elég kicsi, kb. 12 négyzetméter, és sokkal nagyobbnak tűnik (a színek ugyanazok csak már amolyan lomos helyiségként funkcionál), mint az unokatestvérem ugyanilyen méretű szobája, ami nagyon erős, nyomasztó sötétkékre van festve.

2013. febr. 4. 14:13
 4/6 anonim válasza:

Még az is jó megoldás lehet, hogy az egész szobát fehérre festitek, és különböző módszerekkel díszítitek a falakat: falmatricák, festett figurák, motívumok, stb. Én nagyon kedvelem azt a megoldást, amikor színes műanyag vagy fa betűkkel kirakják a gyerekek nevét a falra.

[link]

[link]

Ez csak két kép, de rengeteg módon meg lehet valósítani, csak egy kis kreativitás kell hozzá. :)

2013. febr. 4. 17:05
 5/6 anonim válasza:
Szerintem nem mutatna rosszul, hogyha az a fal, ahol az ablak van, zöldes lenne. Ez a nagyon világos, halvány és vidám zöld. Ha lánynak van a babaszoba, akkor akár halvány (halvány!!) rózsaszín lehetne az ablakos fal melletti fal, a többi pedig maradjon fehér (plafon is). Szerintem ez vidám és szép is. Egyik barátnőmnek van hasonló szín összeállítású szobája, én azt nagyon bírom. Meg esetleg ha a rózsaszín nem jó, lehetne világossárga helyette.
2013. febr. 7. 18:42
 6/6 A kérdező kommentje:
A sárga tetszett de csak multidőben.Annyit nézegettem mindenféle babaszobákat,hogy már new tetszik a sárga.Most a zöld meg a lila.Még nem tudjuk mi lesz.
2013. febr. 7. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!