Milyenre fessük a babaszobát, hogy nagyobbnak tűnjön?
Itt találtam néhány térnövelő tippet: [link]
De szerintem rengeteg hasonló cikk van még a témában, szóval ha rákeresel, biztosan találni fogsz hasznos tanácsokat. Egyébként a világos színek valóban tágítják a teret, a sötét színekkel ne is operálj! Azt nem tudom, hogy ha más színű az egyik fal, az térnövelő hatású-e, de ha így van, akkor szerintem próbáld ki azt a megoldást, hogy két különböző (de egymástól nem túlságosan elütő) szín ugyanazon árnyalatát használod. Nekem pl. olyan volt a gyerekszobám, hogy a plafon citromsárga, a falak pedig narancssárgák voltak, de egyik sem volt sötétebb árnyalatú a másiknál. A szoba mérete egyébként elég kicsi, kb. 12 négyzetméter, és sokkal nagyobbnak tűnik (a színek ugyanazok csak már amolyan lomos helyiségként funkcionál), mint az unokatestvérem ugyanilyen méretű szobája, ami nagyon erős, nyomasztó sötétkékre van festve.
Még az is jó megoldás lehet, hogy az egész szobát fehérre festitek, és különböző módszerekkel díszítitek a falakat: falmatricák, festett figurák, motívumok, stb. Én nagyon kedvelem azt a megoldást, amikor színes műanyag vagy fa betűkkel kirakják a gyerekek nevét a falra.
Ez csak két kép, de rengeteg módon meg lehet valósítani, csak egy kis kreativitás kell hozzá. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!