Természetes anyaggal szeretnénk a falakat festeni
(kipárolgó gázok, gyerek miatt), mindenhol fehér lesz.
Mi a véleményetek a meszelésről? Vagy esetleg valami
más ötlet?
Figyelt kérdés
2013. jan. 20. 16:33
1/8 kunu lenke válasza:
Szia.A meszelés korszaka lejárt!A mesterségesen előállított valamint vizel hígítható és nem párolog belőle káros anyag száradás közben és utána sem!!!Ha gyerek szobába szeretnéd akkor lehet 2,5 illetve 5 kg kiszerelésben venni Héra prémiumot(lehet készre kevert színeket is kapni,vagy csak fehérben is ) is ami teljes száradást követően mosható is ha a gyerkőc össze piszkolná.
2013. jan. 20. 19:02
2/8 anonim válasza:
jó a meszelés és nem járt le! lehet kapni hengerelhetőt is belőle, és szinezni is lehet ugyanúgy mint a diszperziteket. valamint jó légáteresztő a mész, ellenben a diszperziósokkal ami bár átereszt, de 2-3 réteg után már alig.
2013. jan. 20. 20:03
3/8 anonim válasza:
Azt értem, hogy meszelni akarsz, de miért kell fehérnek lennie?
2013. jan. 20. 20:14
4/8 anonim válasza:
Nyugodtan használj diszperziós festéket(hiszen annak is fele mész!) a mai modern gyártmányok semmilyen káros anyagot nem tartalmaznak és nem párologtatnak ki.És az is tévhit hogy nem légáteresztő még több réteg esetén is kiváló lég és páraáteresztő képességűek.
De ha ragaszkodsz a mészhez már lehet kapni előkevert vödrös mészfestéket is ami ugyanúgy hengerelhető és színezhető mint a diszperziós.
2013. jan. 21. 08:51
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
A diszperziós festékek nem 100%-ban természetesek, nem?
Tudom, hogy a meszet is lehet színezni, de mi direkt fehér falakban gondolkodunk, mivel vidéki stílusban rendezzük be a házat. A "fazekas zöld" cserépkályha és a sötét tölgyre pácolt faanyagok (hajópadló, konyhaszekrény, polcok) így érvényesülnek a legjobban. Díszpárnákkal és függönyökkel tervezzük feldobni a hangulatot. :)
2013. jan. 21. 10:30
6/8 anonim válasza:
A diszperziós festékek 40-50 % ban természetes de hát számít ez valamit ? Mitől jobb egy festék ha 100%-os?
2013. jan. 21. 10:50
7/8 A kérdező kommentje:
Ízlések és pofonok, a mi preferenciaskálánkon előrébb van a 100 %-ban természetes anyag a részben természetesnél. Ahogy a hajópadló is előrébb van a laminált padlónál, stb. Igaz, mindenben nem megoldható a 100 %-os természetesség, de törekszünk rá, ahol lehet.
2013. jan. 21. 10:55
8/8 kunu lenke válasza:
Szia.Egyet értek a természetes anyagokkal és én a tetőfedés terén vagyok így a Kerámia cserép (agyag) és a termés pala (bányászott hasított)Szóval örülök ,hogy mások is vannak akik ezt veszik elsődlegesen figyelembe !!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!