Menyibe kerül kb egy kis szoba parketázása?
A parketta árába plusz a munkadíjba!
Szerinted a megadott információkból ki lehet kalkulálni?
Laminált padlót lehet kapni 1000Ft/m2 ártól, a jobbak meg 6-7000-be kerülnek. Hagyományos parkettával még drágább.
No és vajon mekkora az a kis szoba? Nekem pl. 12 m2 az már kicsi, de van akinek 20 a kicsi, és van akinek a nappalija sincs 20m2!
Laminált parkettát 700-1000 Ft/m2 áron, hagyományos parkettát 3-5e Ft/m2 áron raknak le szakik, erre jön még a parketta és egyéb kellékek (párazáró fólia, habfólia, ragasztó, szegélyléc, miegyéb) ára.
Tessék, lehet számolgatni. Azzal viszont számolnod kell, hogy akik ezzel foglalkoznak, lehet, hogy "felárat" számolnak a kevés m2 miatt, hogy "megérje" nekik.
Elmondom az én verziómat (tavalyi felújítás kapcsán).
20 nm-es nappali (ez cca. egy nagyobb - van akinek átlag - szobának felel meg). Szigorúan 14 mm-es parkettát vettem (nekem nem kell "huplizós", vékony, hanem strapás kellett), ennek durván 4200-4400 Ft volt nm-e (2 éve vettem). Szegélyléc színazonos bükk, fa. (egyéb alátétet nem vettem, padlószőnyeg maradt alatta)
Cakli-pakli 100e Ft-tal lehet számolni, mint látod - csak az anyagárat. A munkát egyébként édesapám csinálta - részint egyszerűnek tűnt, mert click-es volt, szinte csak méretre kellett vágni, de ehhez azért kellett az ő ezermester tudása, amit meg nem a szél hordott össze :)
Nagy átlagban a munkadíjat egyenlően lehet számolni az anyagárral, de ebben az esetben szerintem egy mesterember úgy 50%-kal dolgozhat - mivel 3-4 napnál, max. 1 hétnél semmiképp sem tart tovább.
Utolsó vagyok, ez a típusú:
Jive bükk szalagparketta (ebben nem vagyok biztos, talán svéd gyártmány??? de mindenképp megbízható)
Utolsó vagyok, aki a 20 nm-est írta!
Igen, természetesen nekünk sem tartott annyi ideig, max. 2x fél napig (mert két részletben sikerült megcsinálni magát a parkettázást).
Azért számoltam rá jóval, mert pl. ha valaki hang- és hőszigetel, plusz parkettázik, ott rá kell számolni esetleg a ragasztás száradását, stb. A szegélyt - mi - ragasztottuk: tény, az már nem számít bele a munkába, de utána is várnunk kellett egy napot, nem akartunk úgy rámenni, hogy esetleg még mozognak a rétegek és nem száradt meg biztosra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!