Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Monitornak polcot keresek,...

Monitornak polcot keresek, ami alá lehet pakolni, tudtok ilyet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Olyan polcot keresek, amire rá tudom tenni a monitorom, alá meg tudok rakni 1-2 kisebb dolgot (jelenleg a monitor két könyvön van). Kb 8-10 cm magas, 40-80 cm széles (ezen belül mindegy), vastagságra olyan 20 cm. És elég egyszerűre gondoltam, hogy felül van egy lap ([40-80]x20 cm) két oldalán kettő kisebb lap (mondjuk 20x10 cm). És akkor megáll, alá befér billengyűzet, egér stb. ha nem használom (az asztal adott).

Ilyet milyenféle lakberendezési boltban kapok mennyiért a XI.ker környékén? Szerintem az értékéhez képest ilyen helyeken jóval drágábban árulják, úgyhogy az is meglehet, hogy megcsináltatnám asztalossal. Asztalos szerintetek ilyet mennyiért vállal? Hol találok jó asztalost Pesten?

A válaszokat előre is köszi! A google amúgy jó barátom, de eleve nem tudom, hogy az ilyen "polcot", hogy nevezik (IKEÁ-ban polc néven ilyesmit nem talál).

2012. okt. 7. 02:37
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia

Bemész a hozzád legközelebb eső barkácsáruházba.

(Praktiker, Baumax) A kettő közül biztosan működik lapszabászat, ami annyit jelent, hogy a kiválasztott színből, a megadott méretekből, ott, azonnal levágják méretre. hozzávetőlegesen, max 1 ezer Ft.(de lehet hogy még túloztam is.)

Az asztalka felső lapján a 4 sarkától valamivel beljebb, facsavarral rögzíted egymáshoz az elemeket. Ez a legegyszerűbb. A méretek kiszámolásánál vedd figyelembe a bútorlap anyagvastagságát.

A leírásodból, én kb. ilyenre gondoltam: [link]

Bútorasztalossal is meg lehet csináltatni, de, ha ő rakja öszze, min. egy ötöst elkér érte. (ezret!!)

A neten utána tudsz nézni amit a barkácsáruházakkal kapcs. leírtam.

2012. okt. 7. 05:27
 2/3 A kérdező kommentje:
Kicsit jobban utánajártam, asztalos kilőve. Néztem a praktikert (honlapját), aránylag olcsón meg lehet úszni, viszont teljesen analfabéta vagyok. Az megvan, hogy megvesze, a megfelelő lapokat. De azokat hogyan rakom össze? oldalanként 2 csavar elég? Ha 1,25 vastag a lap, akkor 6 centis csavar elég? Összeszerelni lehet úhgy, hogy valaki erősen, stabilan megfogja nekem a lapot, és belefúrom a csavart? Fúrót még csak tudok kölcsönbe szerezni.
2012. okt. 8. 01:58
 3/3 anonim ***** válasza:

Ehhez a vastagsághoz elég 4-5 cm hosszú Reiser (Rejzer) csavar, abból 2-3 db oldalanként.

Ahogy leírtad, valaki megfogja, és kézi csillag fejű csavar húzóval, behajtod. Nem kell fúrni, mert egyrészről nem lesz tartása a csavarnak, másrészt egy aprócska figyelmetlenség a fúrógéppel, és mehet a kukába az egész.

A csavar utat vág magának a puha anyagba, és megfelelően erős kötést eredményez.

2012. okt. 8. 05:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!