Tudtuk kreatív ötleteket egy kezdő háziasszonynak lakberendezésre?
Sziasztok!
Elkövettem azt a hibát,hogy nem mértem le a belmagasságot,és saccra varrattam függönyt(nem tudtam megmérni még egyszer,mert mi külföldön élünk,és a függönyt akkor csináltattam,amikor otthon voltunk).Mit lehet vele csinálni?Hasznos praktikákat,tanácsokat várok,már ha létezik erre megoldás egyáltalán.. :S
Feltételezem, hogy hosszú lett a függönyöd.
1. A függönyt újra varratod - vagy te magad megcsinálod, ha van rá lehetöséged.
2. A függönyre keresztben varrsz/varratsz egy hajtást és azzal rövidited.
3. A függöny hosszában egyenletesen elosztva belehúzol vastagabb, szinben passzoló fonalakat, felül rögzited és utána összehúzod rövidebbre, ráncosra a függönyt.
A harmadikhoz itt egy kép, hogy el tudd képzelni:
nagyits rá a képre
Varrass/varrj rá ilyen akasztókat,igy lentebb engedődik a függöny.
Nekem ilyen van,én csipesszel fogatom fel
Bár kérdés mennyivel lett rövidebb,mert ez max 10-15 centi amivel még szépen mutat
Na akkor már megtanultad az első számú praktikát. Kétszer mérj, egyszer vágj!
A rövid függönyhöz talán tudsz toldást csinálni, mint fodor. Esetleg még kisebbre vágod a függönyt, ami csak az ablak méretét takarja. Feltételezem függönytartóra akartad tenni eredetileg. Lehet kapni pálcát, ami az ablak szárnyára kell felrakni. Mást már nem lehet csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!