Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Hogy kell lefesteni a még...

Hogy kell lefesteni a még teljesen festetlen fa ajtót?

Figyelt kérdés
Érdekelnek a használandó anyagok, sorrendben, és a festés menete lépésről lépésre. Illetve milyen márkájú festékeket és egyéb szükséges anyagokat (pl alapozó) ajánlotok?Hol érdemes venni ezeket? Nagyon köszönök minden belinkelt oldalt, tanácsot, tapasztalatot:)

2012. szept. 1. 11:18
 1/3 anonim ***** válasza:

Csiszolás, vizes áttörlés, száradás, újra csiszolás.

Utána: alapozó, zománc.

VAGY vastaglazúr.

VAGY lenolajos kence, szárazra törlés és lakk.

2012. szept. 1. 11:23
 2/3 anonim ***** válasza:

Az attól függ milyen fa ajtó. Ha meg akarod hagyni a fa mintázatát akkor célszerűbb ezeket a vékonyan fogó festékfajtákat használni.

Én egyszer a sima világos barna fa ajtót fehérre kentem, azt úgy csináltam hogy fogtam az ajtót és átcsiszoltam, lecsiszoltam róla a szennyeződéseket, meg a zsíros összetapogatásokat, ezt célszerű kesztyűbe csak azért hogy ne tapogasd össze véletlenül. Persze elég egy laza csiszolás nem kell erőteljesen. Majd javaslom hogy hígítóval töröld át, amikor megszáradt akkor mehet az alapozás, amint megszáradt nedves áttörlés mehet, de célszerű nagyon kevés hígítót belekeverni de tényleg csak keveset nehogy lemarja a festést róla. Utána mehet a normál színű festés. Ha azzal is megvagy akkor meg mehet rá a védőlakk, de az nem feltétlen szükséges.

Ha teljesen le akarod fedni az ajtót akkor az olaj festékeket javaslom.

Ha csak sötétebb színűre szeretnéd átkenni, akkor bőven elég pácolni meg lakkozni.

2012. szept. 1. 11:47
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!:) És milyen márkájú anyagokat ajánlotok?
2012. szept. 3. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!