Melyik a jobb ülőgarnitúra: a bőr, a műbőr vagy a kárpit?
kb 10 evig karpit ülögarniturank volt. Pontosabban anyosom vettette (valasztotta) a ferjemnek meg elötte, ki tudja mikor. Most is megvan, hasznalaton kivül, szinte ujszerü allapotban. Vilagoszöld alapon mintas. Nagylanyom 3 eves koraig hasznaltuk. Sar azert nem erte, de nem nagyon foglalkoztam vele, mivel sosem tetszett. A tisztitasa annyi volt, hogy neha sima porszivoval kiporszivoztam.
Most egy eve egy hasznalt mübört vettünk, egyszinüt, vilagosat. Mar ugy vettük, hogy "kiültek" - ahol gyakran ültek, ki van kopva. Igy letakartuk pleddel, igy senkit sem zavar. Ferjem nem volt hajlando ujat venni, nekem pedig nagyon fontosak a szinek, igy mar alig vartam, hogy nekem tetszö, meleg szinek vegyenek körül, igy nagyon örülök neki. :) Kislanyomnak is tetszik, föleg, amiert ugralhat ezen is - mivel nagyon olcso volt, nem sajnaljuk, ennyit meger. Lemoshato, de 1 ev alatt a vasarlason kivül csak egyszer töröltem csak at nedvesen. Mivel sarosan nem jarunk a lakasban, cipö bejaratnal levetve, nem eszünk nyomot hagyot a kanapen (pontosabban a ferjem csipszet mindennap), miert lenne koszos? Csokis sem lett meg, ennel ovatosabb a lanyunk is. Filctoll es hasonlo foltokat persze azonnal lemosom, mihelyt eszrevettem.
Rendes börröl: ugy tudom, a nap kifakitja, ha rendszeresen ugyanoda rasüt, es ugyanugy kikopik, ha mindig ugyanoda ülnek ra. Bar, ez biztos a bör fajtajatol is függ (?).
Tehat a tapasztalataim szerint a mintas karpit a legkevesbe kenyes, de sztem szörnyen nez ki. Egyszinü karpiton, föleg, ha vilagos, minden meglatszik sztem, akkor mar jobb a bör-mübör egyszinüben, ami lemoshato - hatranya, hogy kifakul.
A bőr nagyon elegáns,csak nyáron izzadsz télen meg lehet hideg is.
A műbőr nagyon proli.
A kárpit meg olyan átlagos csak praktikus.
hát mi sima kárpitosat csináltattunk, és lehet, hogy műbőr kellett volna, mert azt könnyebb letörölni kisgyereknél...
de mindegy melyiket választod, világosat csak akkor, ha nem eszel iszol a közelében!
Szerintem a bőr. A kárpitozott kanapékat nehéz tisztítani, az ember nem is nagyon áll neki, pedig az jól magába szívja az izzadságot, port.. no meg hamar kikopik. A műbőr egyrészt nagyon rossz tapintású, másrészt mivel a felülete rétegzett műanyag, pár éven belül elkezd lepörögni a felső réteg.
Persze a bőr sem örökéletű, de pl. a mi tízéves garnitúránk még egyáltalán nincs kikopva, egyedül a cica hagyott rajta körömnyomokat. Persze ehhez hozzátartozik, hogy azért negyedévente kap egy nagy adag babaolajat, mert ha hagynám kiszáradni a bőrt, akkor nyilván már megindult volna róla a festék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!