Lakásfelújítás vagy lakáscsere? Mit tanácsolnátok? Én teljesen össze vagyok zavarodva.
Örököltem némi pénzt és most ezzel válaszút elé kerültem.
Felújítsam-e a mostani, kétszobás, 4. emeleti téglalakásomat (1970-es években épült), vagy adjam el és pár millióval többért vegyek máshol egy kissé nagyobb vagy már eleve korszerűbb, felújított társasházi lakást?
Minden rokon, barát, ismerős mást mont, teljesen össze vagyok zavarodva. Tudom, mások irigyelnék ezt a problémát, elnézést is kérek, de én meg már teljesen kiborultam.
Félek az elköltözéstől, ismeretlen környéktől, de a felújítással járó felfordulástól is. Kb. 1, 3 millióért lehetne szépen rendbetenni a lakást, de rögtön a villanyvezetékek cseréjével kellene kezdeni, szét lesz vésve egy héten át az összes fal :S
A felújítandó lakás, ahol most lakom, amúgy szép, nyugis környéken van, szeretem, csak a 4. emelet miatt mondják sokan, hogy menjek lefelé onan inkább, ha már most egyszer megtehetem.
Előre is köszönöm a tanácsokat!
Hát ez mondjuk sok mindentől függ. Hány éves vagy, milyen nemű, mik a terveid a jövőre?
Ha később mondjuk családot alapítasz, elég lesz-e az a kétszobás lakás mindenkinek? Hogy fogod fel/le cipelni a babakocsit/gyereket, ha nincs lift? Ha ezek a szempontok szóba jönnek akár már most is, akkor szerintem is praktikusabb a költözés. Viszont ha ez nem téma (még/már), és szereted a lakást, a környéket, akkor szerintem megéri felújítani a jelenlegit (legfeljebb később jobb áron tudod eladni), és még pénzed is marad.
Köszönöm a tanácsokat mindenkinek!
Megpróbáljuk a költözést, most már én is afelé hajlok. A felújítás 1,3 milliós költsége már 2 millió körül járna, és ez akkor is egy zárószinti, lapostetős ház marad, amit évről-évre egyre kevesebbért lehetne majd később eladni.
Lakásfelújítást választottam, keresztapám megcsinálta.
De vízvezetékhez szerelőt hívtunk, 2 napig nem jött, aztán olyan irreális ötletekkel jött, amiről egyből látszott, hogy hülyeség, és csak a pénzlenyúlásról szól.
Szóval felújítás csak saját magad (alapvetően nem olyan ördöngősek ezek a munkák, csak egyszer látnod és csinálnod is kell),
amúgy meg ha újat veszel, nem tudhatod, hogy ott meg mi van a vakolat alatt, és bármikor ugyanott lehetsz, hogy felújítás.
Szerintem inkább felújítás, főleg, ha szereted, megszoktad azt a helyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!