Nemsokára be fogjuk festeni a szobám. Nem tudom milyen színű legyen. Ajánlatok?
Íme a szobám (bocsi a rumliért):
[link] . Amint látható, minden barna. Nem tudom milyenre fessem be. Át lesz rakodva, pár cucc nem lesz bent, mint pl. az a nagy polcos rész.
Akar feher is lehet. Ha szineset akarsz, mi a kedvenc szined? Mit erzel, hogy mi lenne jo a szobaban? Ezek szerint döntenek.
De mivel kicsi a helyseg, vilagosabb, halvany arnyalatot. Lehet, hogy a vilagos barna - beige egyhangu lenne, ha tetszik, esetleg halvany sargas?
A bordo agytakaro miatt (ha ez marad) nem lehet pl narancssarga.
A sarganak van szazhuszonöt arnyalata, hozhatsz az üzletböl szinmintakat. Nem a rikito sargara gondoltam, inkabb "föld"-szin-arnyalatura, en igy nevezem, de igy nehez körülirni.
A bordo nagyon lekicsinyitene, ezt nem javasolnam. Ha bordo, akkor a sima feher falra tennek bordo faltetkot. Nalunk a (hatalmas) nappaliban a beige ülögarnitura felett van bordo viragminta a falra festve.
Nekem ilyen kicsi szobaban tul erösnek tünik, ha minden oldalon mas szinü a fal, de ha megis, akkor max 2 falat festenek be: egy hideg es egy meleg szinre. Pl. narancssarga-zöld (mindkettö nagyon halvanyan!). Vagy kek-sarga.
A halvany lilas/rozsaszines is jo, de akkor pl 2 falat ilyenre, 2 marad feher. Es akkor meg elferne a feher falon 1 ezzel harmonizalo arnyalatu, sötetebb faltetko/minta is.
Egy lehetöseg vizszintesen felezni, es körbe-körbe alul egy sötetebb szin, felül a vilagosabb arnyalata, a 2 között lehet csikot kapni (tapeta). De ezt ilyen kicsi szobaba´nem csinalnam, tul sok inger szerintem, inkabb nagy nappalikban, nyitott tereken mutat jol.
Barmilyen szint valasztassz, arra figyelj, hogy nagyobb felületen az adott szin sokkal sötetebb, igy a vagyottnal vilagosabb arnyalatot valasztanek!
1.
Tojáshéj színű vagy narancssárga.
És ahogy már írták a függönyt lehetőleg csreéld le az ajtón és az ablakon is, és a kanapéra is tegyél az új függönyhöz hasonló ágytakarót.
Ha a szőnyeg marad,azt pedig próbáljtok szépen kisimítva lerakni,de he nem muszály,ne is tegyétek vissza szerintem-ha van alatta parketta.
Én narancssárgát, zöldet, pezsgőszínt vagy barackvirág színt javaslok ebbe a szobába, esetleg fehéret. Ezek mind jól mutatnának a barna bútorokkal és ugyanakkor otthonosak, vidámak is. Természetesen a kiegészítőket, mint függönyt, ágytakarót, szőnyeget és az ajtón lévő függönyt is ehhez igazítanám majd. Mivel kisebb szobáról van szó, így én a bordót semmiképpen sem választanám és nem is osztanám meg a falfestést sem úgy, hogy 2-2 vagy 3-1.
Esetleg falmatricát vagy csíkozást tudnék elképzelni, ha szeretnél több színt kombinálni és ezt csak 1-3 vagy 2-3 arányban. Pl:
itt elsősorban a falmatricán van a hangsúly, mondjuk más színben és mintával...
Amilyen színeket el tudnék képzelni:
ettől kicsit halványabb narancssárgát, de ilyesmit:
Mintha a lámpád is ilyesmi lenne... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!