Mekkora kandalló kell kb 100 nm -es terület befűtésére? Kb 245 légköbméter
Kérdés a ház hővesztesége, amit számolni kellene és a légköbméter amit kifűtt; mert az elvesztett energiát kell pótolni a felfűtés után.
Ha túl nagy a teljesítmény akkor nem tudod kihasználni, nem lesz jó szerintem.
Vagy lesz egy szakértő, vagy keress kandalló építős szakikat a neten, és kérdezz rá, mintha csináltatnál velük.
Köszi!
Hát igen..igazad van..
A ház szigetelve van, mivel a télen újítgattuk kipróbálhattuk mennyire jól szigetelték, és szépen tartja a meleget, illetve az adott hőt amire a kazánt beállítottuk, 8 max 2-szer kapcsolt be a cirko..) de mi még 5 cm-t ráteszünk majd a szigetelésre, mivel ez egy könnyűszerkezetes ház..
A 100nm most még igaz, aztán a tetőteret beépítjük ami plussz 60-70 nettóban.. elvileg akkor ki lesz használva a kandalló teljesítménye- remélem!! Úgy gondoltam mint ahogy napelemeknél van, hogy egy invertert is adott számú napelemhez kell venni, nem jó ha túlpörög de az sem ha nincsen kihasználva.. - legalábbis így olvastam.. ezért agyaltam a kandalló teljesítményén.. de rákérdezek majd erre is a kályhásunknál.. köszönöm!
A könnyűszerkezetes háznak nincsen tömege az a baj. A levegő gyorsan átmelegszik, de gyorsan le is hűl, a nagy ingadozás, ill a nyári meleg ellen a nagy tömegű falak szigetelve a jók.
Létezik egy win watt program, ezzel számolnak az épületgépészek, azzal megtudnál határozni mindent.Több árkategóriában van, esetleg ha tudsz ismerőst, hátha a neten megvan másképp is.
erre gondoltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!