Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Mi a véleményetek a kovácsoltv...

Mi a véleményetek a kovácsoltvas franciaágyról?

Figyelt kérdés
Most tervezek új ágyat venni, és teljesen belehabarodtam a kovácsoltvas ágykeretekbe..de hallottam hogy nem túl tanácsos ilyent venni mert nyikorog és nem tart túl sokáig. Én egy kisit termetesebb vagyok az átlagnál, szóval ezért is lennék még jobban kíváncsi a véleményetekre. Bárkitől szívesen hallgatnék/olvasnék tapasztalatot, véleményt:)

2012. jún. 12. 21:14
 1/5 anonim ***** válasza:
Általánosságba a legtöbb "kovácsolt vas tárgyakat" inkább csak összehegesztett vasaknak hívnám kissé hajlítgatva mint a kerítések, a kovácsolástól messze vannak.De egyébként egy hegesztés tartós, sosem jön szét. Egy vas ágy örök életű, még ha 150 kilósan ugrálnál rajta akkor is. Ami nyikorogna, az inkább a régi ágyak vas rugói, de ma már nem olyant készítenek. Egy jó matracot kell választani hozzá.
2012. jún. 12. 22:00
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Azért a bolti vaságyaknak nem sok jó tulajdonságai vannak. Azokat úgy tákolják össze iparilag hogy ha már ketten fekszetek rá lehet be is hajlik vagy széttörik alattatok. Szerintem beszélj egy lakatossal és csináltass vele egy normális vasból keretet amilyet akarsz aztán lefesteted olyanra amilyenre akarod beszélsz egy asztalossal aki fából megcsinálja neked az alját meg a keretet hogy azért ki is nézzen valahogy ahogyan neked szimpatikus matracot meg veszel rá valahol. Én 18 évesen magamnak csináltam meg az ágyamat mert apám lakatos megtanított hegeszteni, én asztalosként tanultam a többi részét magam csináltam meg. És teljesen jó az az ágya tartós mindent kibír aljába csináltam fiókokat még pluszba ágynemű tartóként. A párom nagyon szereti azt kényelmes és akár 3-an is elférünk rajta. Én is viszonylag nagy darab emberke vagyok a párom az kevésbé de még egy másik lány simán beférhetne mellénk csak nem tudom párom mit lépne rá :D Ez van én az egyedi szakemberrel csináltatott ágyakban jobban bízom mint a bolti tákolmányokba.
2012. jún. 12. 22:25
 3/5 anonim ***** válasza:

kettes, aranyos, amit írsz, és jó látni, h már fiatalon szeretsz dolgozni, szereted magad megcsinálni az ilyesmit :)

nekem fenntartásaim vannak a vaságyakkal kapcsolatban, valamiért mindig a kórház jut eszembe... egyébként sem egy emberközeli anyag, nekem a fa jobban bejön.

de ha tényleg szeretnél vaságyat, akkor jobb szakemberrel, a bolti tényleg tákolt.

2012. jún. 13. 20:53
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem is "kamu" kovácsoltvas ágyam van. Az tényleg nem egy örök darab és hangja is van ha ugrálok. Főleg ha éjszaka véletlen belerúgok a rácsba :D

Én biztos csináltatnék hozzá értő mesterrel, vagy erre szakosodott boltból vennék. Viszont fogalmam sincs, hogy lehet mozgatni, vagy kiszállítani, hiszen jó sokat nyomhat egy olyan ágy főleg, hogy nem apró darabokban érkezik. Mindenesetre az igazi hajlítgatott kovácsoltvas ágy, nagyon szép és jól mutat egy megfelelő szobában!

2012. jún. 14. 18:05
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a választ mindenkinek..végülis meggondoltam magam és maradok a fából készült ágynálXD de azért köszönöm a segítséget;)

jah és a második válaszolónak külön köszönöm a poént is;)

2012. jún. 16. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!