Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » A manapság kapható cserepes...

A manapság kapható cserepes virágok mennyire tartósak?

Figyelt kérdés

Emlékszem régen otthon a panelban csomóféle virág mindenféle igény nélkül, vizzel elvolt, még kb most is élnek (10+év).

Ellenben a manapság a virágboltokban/piacokon kapható 1000-3000 ft kategoriájú virágok csak kinlódnak, elszáradnak, kirohadnak, nem virágoznak, levelet hullatnak. Miért van ez? Ennyire különleges körülmény kell nekik, ennyire nem sikerül megtalálni az igényeiket, vagy abszolut nem tartósak?

2012. máj. 3. 21:59
 1/3 Igazmondo33 válasza:
attól függ hány ablakod előtt elhaladót akarsz megdobni velük
2012. máj. 4. 01:13
 2/3 A kérdező kommentje:
értem
2012. máj. 4. 17:03
 3/3 anonim válasza:

Egyből át kell ültetni őket és leszedni a sérült részeit meg megnézni a gyökerét, hogy nincs e betelepedett élőlény, mert akkor erről is gondoskodni kell, hogy eltűnjenek.

Én minden növényt átültetek amikor megveszem és nem tápoldatozóm, hanem tavasszal és ősszel átültetem friss virágföldbe, de ha erre nincs lehetőséged akkor marad a tápoldat.

Kirohadás: oda kell figyelni, hogy ne locsold túl őket minden növénynek más az igénye.

Elszáradás, levélhullás: ez lehet huzattól, betegség (pl: bogarak okozták), kevés víz, nem megfelelő tápoldat.

A fényigény is más a növényeknél valamelyik egyáltalán nem szereti a napsütést vagy épp az árnyékot. A neten név alapján rátudsz keresni, hogy melyik mit szeret.

2012. máj. 4. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!