Hogyan lehet kifesteni, ha nem vagyok szakmabeli? 30as nő. Komolyan kérdezem, ez nem vicc.
Nem nagy ördöngösség. Ajánlom a festék-teddy henger kombinációt.
Itt egy valószínűleg neked való cikk:)
Ha bármi kérdésed van, szívesen állunk rendelkezésre.
köszönöm a cikket!
A falak hibátlanok, egyedül az egyik penészesedik egy cseppet, ezt szeretném meggátolni, van erre ötlet?
A falak egyszer lettek eddig festve, nem hólyagosak vagy egyenetlenek, glettelésre nem nagyon lesz szükség. De ha megveszem a hengert és kikevertetem a festéket, akkor csak húzogatnom kell a hengert és ennyi??? :)
köszi
A penészre az előző kedves (nyilván pasi) válaszoló az illetékes,
csak azt tanácsolnám, hogy mindenképpen pamutból készült hengert vegyél, hozzá pedig rácsot, amin a felesleget le tudod húzni.
A penészt sajnos valahogy meg kell oldani, de ez elég összetett probléma. Vannak-e új nyílászárók, szigetelés a házon?
Van-e valami forrás, ahonnan beázhat esetleg?
Penészgátló festékek léteznek, de sajnos a reklámozott eredményre nem vezetnek, a penészesedés okát kéne megszüntetni, azt viszont így látatlanban nagyon nehéz megmondani. Hol penészedik? Mi van kívül? (Szomszéd ház, ereszcsatorna, pince, domboldal stb.?
Igen, "csak" húzogatnod kell a hengert. De szerezz be egy kishengert és egy kisebb ecsetet is, mert vannak olyan helyek (pl. ajtófélfa mélyedésében, gázcső mögött), ahova nem fér be a nagyhenger.
Emellett ha szép, igényes munkát akarsz csinálni, akkor emeld ki a konnektorokat és kapcsolókat a falból. Sokkal szebb lesz a végeredmény. Ennek a menete: először LECSAPOD A VILLANYÓRÁT, aztán konnektor esetén kicsavarozod a közepében lévő kis csavart és kiemeled, kapcsoló esetén oldalt középen benyúlsz a csattintós rész mellé egy csavarhúzóval, kibillented, és a kétoldalt lévő két rögzítőcsavart kicsavarod, majd kiemeled. (innen az első négy lépést kell csinálni: [link] )
Aztán rájuk húzol egy zacskót, és befőzőgumival rögzíted. Így tuti nem lesz festékes a kapcsoló, és tuti szép lesz körülötte a fal.
Tényleg nem nagy ördöngösség, én is mindig egyedül csinálom és 30-as nő vagyok.
Nem reklámozni akarok, de javaslom, hogy használj Polifarbe Platinum nevű festéket.
Egy rétegben is nagyon szép, egyenletes színt ad, nem csöpög össze-vissza, nem kell kevergetni, csak egy kicsit felhígítani, többféle kiszerelésben kapható ezért nagyon gazdaságos. Ha végeztél a festéssel, akkor a maradékot tedd el, hogy ha valamilyen sérülés éri a falat, akkor maradjon javításra.
Penészedésnek az okát kellene megszüntetni, ha lehet. Tehát a hőhidakat megszüntetni, vagy gyakran szellőztetni.
Ezen felül van festékhez keverhető anyag, a Soluguard nevű, ami megelőzi a falgombát, és hatékony, csak sajnos nem olcsó annyira.
Továbbá, vegyél papírragasztó csíkot, nagyon hasznos.
Pár száz forint, de megspórolod vele a pepecselést és az órákig tartó mosogatást (ha már festékes lett mondjuk egy élvédő...).
Ja igen, amint írták, ne olyan hengerfejet vegyél, ami bolyhos, hanem olyat, ami szálakból áll. Drágább, de könnyebb vele dolgozni.
Aztán pl van olyan, h teleszkópos nyél. Vagy henger. Nem túl nagy belmagasságnál nincs ilyenre szükség, de plafon festésénél, vagy nagyobb belmagasságnál ezerszer egyszerűbb a földről, állva festeni, mint létrával járkálni. Pláne tologatni!
Javaslom, h két rétegben kend a festéket. Előtte érdemes alapozóval átmenni rajta, a tapadás végett, meg azért, mert így kevesebb festéket vesz föl. Az első réteg amúgy több festéket igényel, mint a második.
Sok sikert!
Bocsánat, nem vitatkozni akarok, de szerintem a teleszkópos nyeleket nem nőknek találták ki. Egyszer festettem ilyennel a plafont, és úgy éreztem, leszakad a kezem, mert nagyon nehéz a nyél. Másodszorra okosabb voltam, kicsavartam a partvis nyelét és arra húztam rá a hengert. Ég és föld a különbség, pedig csak egy fél kilóval könnyebb.
Persze ha 5 m a belmagasság, akkor ez nem opció, de egy átlagos háznál igen. Vagy kell keríteni egy pasit, aki a plafont kifesti :D
Nagyon köszi a korrekt válaszokat!
Az a fal penészes (de tényleg kicsit csak) amelyik a leghidegebb, nem ázk be, szerintem nem volt szellőztetve eleget és az albérlőim nem fűtötték ki rendesen a lakást.
Azt szeretném kérdezni, hogy mit jelent az, hogy az első réteg alapozóval legyen festve?
amúgy hihetetlen hasznos és okos ötleteket kaptam, nagyon szépen köszönöm!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!