Hezitálok a kettő között, melyik lenne praktikusabb, szebb. Kb. 20 m2-es teraszról lenne szó, viszonylag árnyékos, de valami jó lenne, hogy bútort kint lehessen hagyni, bármikor kiülni, stb. Az árakat sajnos tudom, de kíváncsi vagyok mások véleményére, tapasztalatára, javaslatára.
Szomszédom épített és panaszkodik, hogy "alá szorul a hőség" és sötétebb lett a belső helyisége ahonnan a terasz nyílik.
Nálunk ki-be tekerhető napellenző van a falra szerelve, hasonló mint ez: [link]
2012. márc. 23. 11:55
2/11 anonim válasza:
Tető. Hatalmas feeling szakadó esőben is a teraszon grillezni :)
Ha félsz, hogy megszorul a meleg, építs a legmagasabb pontjára szellőzőket. Vagy ha féltetőt akarsz, ne a háztetőhöz csatlakoztasd, hanem 10 centivel menjen fölé.
2012. márc. 23. 12:16
3/11 A kérdező kommentje:
Vajon 10 cm-es szigetelésnél is megoldható a napellenző?
És azt eső esetén célszerű-e behúzni vagy maradhat kiengedve? Figyelni kell az eső "intenzitását"?
2012. márc. 23. 12:48
4/11 anonim válasza:
10 centis szigetelésnél semmit nem lehet tökéletesen rögzíteni a falra!
Az ernyő esőben nyitva szokott lenni, de erős szélnél, -mint minden ernyőt- be kell tekerni.
Bizonyára használhatóbb és időtállóbb egy épített tető, de nálunk a költségkülönbözet volt a döntő!
2012. márc. 23. 13:35
5/11 anonim válasza:
én a Te helyedbe nem csinálnék fix tetőt....un: ki-be tekerőset tennék fel oly módon, hogy villanymotor tekergesse ne Te.....oszt ugy is meg lehet oldani, hogy esőben vagy szélben magától "betekeredjen"......még mindig olcsóbb mint a fix előtető ami télen igen csak beárnyékolja a lakást ezt meg ha nem használod ősszel betekerheted.....
2012. márc. 23. 14:00
6/11 anonim válasza:
Egy a baj az ernyővel, akárki is tekeri: a bútort, miegyebet ugyanúgy hordani kell esőben befele, kiülni meg ugyanúgy nem lehet, mint most. Ennyi erővel maradhat a terasz ugyanúgy, mint most :D
2012. márc. 23. 14:47
7/11 anonim válasza:
...oszt vajon mé kő behordani esőben a kerti butort?.....Elázik? megfázik?/kinti butor az a rendeltetése, hogy kinn legyen.....nem?
2012. márc. 26. 13:42
8/11 A kérdező kommentje:
Utolsó! Ezért a kedves és értelmes válaszért kár volt billentyűzetet ragadnod!
2012. márc. 27. 07:47
9/11 anonim válasza:
Ettől függetlenül, jogos az észrevétele!
2012. márc. 27. 08:57
10/11 A kérdező kommentje:
Nyáron a teraszon, kertben éljük az életünket. Tavaly nem egyszer kellett társasággal rohampakolni, mert jött egy hirtelen eső, nem beszélve arról, hogy utána kuksoltunk a lakásban. Szóval a bútor nem fázik meg, nem is amiatti aggodalmam miatt írtam ki a kérdést. Észrevételt pedig - jogos vagy sem - lehet kultúrált módon is írni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!