Tényleg van akinek ilyen gyönyörű, ízléses a lakása, mint egy katalógusban? Én még sosem jártam ilyenben, ti már igen?
az itt látható ötletek nagy része viszonylag olcsón megvalósítható. Nosza rajta, varázsold te is újjá a lakásodat! :-D
Ne csak irigykedj, TEGYÉL is valamit!
Amúgy tényleg vannak nagyon jó ötletek, pl. színes, mintás fóliák, amik még zuhanyzóban is használhatók, tapéták.
De akkor miért nem törekszenek az emberek a szépségre?
Megszokásból (mert a régies dolgokat látták egész életükben)
Fantáziátlanságból (mert eszükbe sem jut a változatosság)
Lustaságból (mert egy ilyen átalakítás bizony fárasztó)
Igénytelenségből (minek változtatni, jó úgy ahogy van)
És persze pénztelenségből (van aki a festék vásárlást is meggondolja)
Ezek a képek valóban dekoratívak,de nem praktikusak. Csak ott jó,ahol nincs kisgyerek,van takarítónő,és nem főznek a konyhában.
A fürdőben pl. a használaton kívüli törülközők miért vannak szabadon? Ha valaki fürdik,akkor bepárásodnak. A vizes törülközőket ha összehajtod,akkor büdösek lesznek.
Vagy a konyha: virágot soha nem tennék a mosogató,vagy a tűzhely mellé. Nem csak azért,mert útban van,hanem a virágnak sem használ a pára és a gőz.
Ahogy a ritkábban használt edényeket sem tenném soha falra. Használat előtt is el kellene mosogatni.
Egy lakásnak nem csupán szépnek kellene lennie,hanem rendeltetés szerű használatra is alkalmasnak. A kettő nem zárja ki egymást.
Egyetértek az előzővel. Ezek a bútorok, lakások azért nem egészen úgy és annyiból megvalósíthatók, amit a képek mellett leírnak. Ezek a fürdők, konyhák súlyos milliókba kerülnek. Sokan örülnek, ha az alap felújításra futja. Persze vannak ilyen lakások is. De azért a fényképezés kedvéért rengeteg látvány elem is van, ami a hétköznapokban elég fárasztó tudna lenni, főleg ennyi mindent egyszerre rendben tartani. Mikor a saját lakásunkról néhány üzlet kért tőlem a tőlük vásárolt dolgokról referencia képeket, ahhoz, hogy legalább amatőr szinten jók legyenek, elég sokat próbálkoztam (nem jó szögben süt a nap, belóg a konyharuha, látszik a szomszéd ocsmány fala az ablakon keresztül stb.). Képzelj el egy profi fényképészt! A fénykép kedvéért a rusztikus konyhák úgy teli vannak pakolva, hogy egy vajas kenyeret megkenni nincsen hely, nemhogy főzni. Én sem vagyok híve még a kiszedő kanalak fellógatásának sem, nemhogy a serpenyőknek, mert ha ritkábban használom, használat előtt mindig el kell mosni. Nálam minden zárt konyhaszekrényben van, a fehér modern szekrényekhez hasonló van nálunk is. Saját kivitelezés, apukám hónapokig dolgozott rajta, nagyon profi lett, de így is szűken futja az 1 millió gépek nélkül.
Nekünk is szép és modern lakásunk van, de a lehető legkevesebb porfogóval és így rendben is tudom tartani.
Egyébként meg jók a képek, szeretem az ilyen képeket nézegetni, néha én is ott ragadok a femina galériájában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!