Költözéskor - ha külön nem egyeztünk meg - el lehet vinni a lakásból a konyhaszekrényt?
az ilyet általában ott szokás hagyni. Szerintem mindenképp kérdezzétek meg, mert van aki kevesebbért is megy pereskedni. :D
Meg nem mindegy, mi van a szerződésben. Ha nem tiszta, kérdezzétek meg, mik a szekrénnyel a terveik, mert ha pl újat vesznek, akkor nem hiszem, hogy gond, ha elviszitek, viszont ha azzal kalkuláltak, elég cinkes, főleg, hogy ugyanolyat lehet nem is tudnak szerezni, akor cserélhetik az egész szekrényt, az már szp költség, és rajtatok hajtják esetleg be.
nekünk ritka szemét volt a lakásunk vevője. kérdeztem, hogy elvihetem-e a szekrényt, mert van egy barátom, akinek nagyon nagy segítség lenne. azt mondta, hogy neki kell, semmiképp se vigyem el.
erre mit csinált? meghívott pár hete, hogy nézzem meg hogy újította fel a lakást, és persze új a konyhaszekrény is. hát menjen az ilyen kukiszopó a jó fenébe...
szerintem beszéld meg vele. lehet, hogy ő is ennyire sutyerák lesz mint az én vevőm, de lehet hogy nagyon rendes, és odaadja.
ha tudod, h viszonylag burzsuj, és tuti fel akarja újítani, akkor jó eséllyel odaadja. ha csóri, és épp hogy ki tudja fizetni a lakást, akkor ne cigánykodd el tőle.
Szerintem is úgy lenne fair,ha itt hagyjuk,főleg,hogy csak a felső része kellene...
Aki megvette tőlünk,az meg albinak akarja,ha mi kiköltözünk..szóval,kellhet neki a szekrény!
4-esnek üzenem, hogy az új tulaj lehet, hogy odaadta valakinek, aki szintén rászorul.
Amúgy elvileg úgy van, hogy a beépített szekrény a lakás részének tekinthetők, de szigorúan véve, ha nincs benne a szerződésben, akár el is vihetnéd. Ugyanígy pl a karnist, mosogatót. Ezekről is fontos megegyezni, bár igazából szarrágásnak tűnhet, de pl karnist felrakni nem egy egyszerű dolog, vevőként érdemesebb beszámíttatni az árba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!