Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Padlószőnyeget teljes egészébe...

Padlószőnyeget teljes egészében le kell ragasztani?

Figyelt kérdés

Az üzletben azt mondták, elég ide-oda kétoldalú ragasztót tenni alá! De nekem ez kevésnek tűnik! Vagy tényleg elég lenne? Ti, hogy csináltátok? Ha ragasztó kell hozzá, azt az Obi-ban kapni?

Köszi a tanácsokat!

2012. febr. 7. 14:02
 1/7 anonim ***** válasza:

Ne ragaszd le az egészet. A szőnyeg a taposás és öregedés hatására nyúlik. Ha leragasztod meg fog hullámosodni.

Gyakorlatilag nálunk úgy volt letéve 8évig hogy le se volt ragasztva és semmi baja nem lett. Nem tud elcsúszkálni mert a fal és falszegő tartja + a bútorok.

Utána meg úgy ráfeszül a padlóra hogy én mikor kicseréltem laminált padlóra 8 év után feljönni is alig akart.

Szóval felesleges azt komolyan ragasztani.

2012. febr. 7. 14:18
 2/7 Shai-Hulud ***** válasza:

Az "ide-oda" azért legalább fél-háromnegyed méterenként legyen, vagy sűrűbben. :-) A széleket MINDENKÉPPEN ragaszd végig, különben előbb-utóbb felkunkorodik, főleg ha járkáltok is azon a részen (pl. ajtónál).

De tényleg elég a kétoldalas ragasztó, Obiban is lehet kapni, kb 5 centi széles, 10 m hosszú (gondolom van nagyobb is, én csak ezt kaptam), ezzel nem nehéz lerakni. Előnye a folyékony ragasztókkal szemben, hogy bármikor könnyen vissza lehet szedni, ha pl. cserélni kell a szőnyeget.

Pedro

2012. febr. 7. 14:19
 3/7 anonim ***** válasza:
Nálunk az 5 x 4 m-es szobában nincs leragasztva a szőnyegpadló, mert filc van alatta szigetelésnek. Kisimítottuk rátettük a szekrénysort az egyik oldalon. A falra olyan szőnyegpadló szegőt raktam amibe kb. 5 cm széles csíkot kell ragasztani. Amikor a csíkot beragasztottam a műanyag sínbe leszorította a padlón levő szőnyegpadlót.
2012. febr. 7. 20:47
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

És még akartam kérdezni azt is, hogy alá kell-e valami, mint pl. a laminált parketta alá az a fólia szerűség! Filc az alsó része amúgy.

És a falra, a "szegő csík" - azt mindenképp kell tenni? Úgy szokás? És ezt, hogy kell megcsinálni?

Még egyszer köszi a segítséget!

2012. febr. 7. 21:37
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

20:47-es

Nekem is filc a szőnyegpadló alja. Azért tettem alá még egy réteg filcet, mert családi házban lakunk és nem akartam közvetlenül a betonra rakni.

Valamilyen szegőt szoktak rakni a szőnyegpadló széléhez. Régebben a linószegő volt a divat, de szerintem borzasztóan ronda. Szőnyegpadló szakáruházban lehet kapni több színben L alakú műanyag profilt 2,5 m-es szálban. Mi a tapéta színéhez választottunk színt. A műanyag profilt fel kell ragasztani a falra úgy, hogy a kiálló rész felül legyen. Én kinyomópisztolyos ragasztót használtam. Ezzel várni kell egy napot, míg megköt. A sarkokat szépen meg lehet vágni szikével. Ha tapétáztok is, a tapétát nagyon szépen lehet illeszteni a műanyag szegő felső széléhez. Amikor leteríted a szőnyegpadlót, ütközésig kell tolni a falhoz mindegyik oldalon. Ha túl széles a szőnyeg és vágni kell, nagyon vigyázz, nehogy belevágj mert utána csúnya lesz. Én egy jó minőségű ollóval vágtam be méretre, mert a szike hamar megcsúszik. 15-20 cm-t vágtam aztán illesztettem aztán megint vágtam. Amikor a helyén van a szőnyeg, a maradékból le kell vágni egy csíkot ami kicsit szélesebb mint a műanyag szegő. Egy darabka hulladék szegőt használhatsz sablonnak. Egyszerre le lehet vágni egy 2-3 méteres csíkot. Aztán le kell húzni a műanyag szegő belső öntapadós csíkját, és a szőnyegpadló csíkot bele kell nyomni a szegőbe. Alul felül pontosan illeszkednie kell akkor szép. Először egy 10 cm-es csíkot próbálj betuszkolni a helyére mielőtt leveszed az öntapadós csík fóliáját, gyakorlás képpen.

2012. febr. 8. 00:00
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekünk csak a széle volt leragasztva, és egy idő után a közepe gyönyörűen hullámzott.. Úgyhogy ha most szőnyegeznék, leragasztanám mindenhol.
2012. febr. 8. 08:22
 7/7 A kérdező kommentje:
5. válaszoló, és mindenki más is, köszönöm szépen a részletes leírást, és segítséget!
2012. febr. 8. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!