Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Érdemes-e mosogató gépet vennünk?

Érdemes-e mosogató gépet vennünk?

Figyelt kérdés
A konyhában sehogy sem fér el,de a spájzban lenne neki hely.A vizet és a víz elvezetését is meg lehet oldani a pincén keresztül.Szeretném tudni,mennyi macera lenne mindig bevinni és kihozni onnan a tányérokat?Van-e valakinek tapasztalata ilyen esettel?
2012. jan. 3. 20:38
1 2
 11/18 Balu86MH válasza:
100%
Ha van hely érdemed! A múltkor számoltuk ki mi is és nem fogyasz töbtöbbet mint a sima mosogtás... Max az áram fogy de az időd is több lesz ;)
2012. jan. 4. 10:27
 12/18 anonim válasza:
100%

Nekem március óta van mosogatógépem.. El sem hiszem hogy bírtam ki nélküle előtte.. Igaz nekünk is kicsi a helyünk a konyhában- panelben élünk még egy pár hónapig-egy 9 terítékes gép elfért a pult alatt és nagyon nagyon imádom!! Öten vagyunk a családban: három kisgyerekkel akik alkalmanként másik pohárból isznak, állandóan összekennek mindent..és naponta csak egyszer megy a gép.. szóval a 9 terítékes sem sem kicsike..

Előnye: berakod a gépbe az edényeket: 5 perc...

lehet kapni nagyon jó mosogatótablettát-Müller/Lidl/Dm 1000-1200 ft/ 40 db .. Eddig még nem vettem új öblítőt csak amit a legelején bevásároltam 1 flakont..

14 liter vizet hazsnál.. lehet hogy más kevesebbel is elmosogat, de : nem áll a szennyes edény akonyhában és nem ott bűzölög.. vagy ha nem is áll ott, akkor meg nem kell minden második órában elöblíteni egy tányért, poharat.. Szóval egy napi edényre számíts 14 litert...

a mai gépek nem zabálják az áramot!!

tiszta száraz és tutira bacimentes tányérokat csillogó poharakat veszel ki...a vízszámlánkat áramszámlánkat nem emelte, ellenben egy vasárnapi ebéd után nem 3 órára végzek a konyhával... Akárhova is teszed a gépet- mert rohangálni nem kell, csak kell egy nagyobb tálca ha a géped messzebb van -mondjuk a spájzban.. Nem fogod megbánni!!

2012. jan. 4. 15:34
 13/18 anonim ***** válasza:
49%

bármilyen edényt elmos (nagyfazék) ?

Le kell előtte mindet öblíteni, hogy ne száradjon rá?

2012. jan. 4. 16:56
 14/18 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a választ.Veszek egyet.
2012. jan. 4. 17:08
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Én semmit nem öblögetek előtte , csak az a lényeg hogy szilárd ételmaradékok ne legyen benne pl:rizsa , krumpli .stb ezeket kanállal kiveszem és berakom a gépbe , de ezt kézi mosogatás előtt is meg kell tenni szóval nem új dolog.A gépet mindennap este felé szoktam elindítani , sokszor abban gyűjtjük a koszost , ilyenkor nyitva kell hagyni az ajtót mert büdös lesz benne.Általában 50 fokos Eco programmal használom és csodálatosan tisztára mos mindent.
2012. jan. 4. 17:37
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Mi amikor megvettük, először a legmacerásabb és legkoszosabb edényeket raktuk bele, nagyfazekat is, meg pl. a tűzhely, sütő rácsait. Igaz, hogy magasabb hőfokon mostuk, de gyönyörűen letakarított mindent.

Öblögetni nem kell előtte, csak az ételmaradékot, bár nálunk az a divat, hogy mindenki belerakja, amiből evett, így sokszor belekerül némi rizs vagy hasonló, de azt a végén az alsó szűrőből egyszerűen ki lehet szedni.

2012. jan. 4. 17:48
 17/18 anonim ***** válasza:

Én papírtörlővel áttörlöm, mielőtt betenném a gépbe.

Gyorsprogrammal mosok, és gyönyörű minden.

Ha valami tényleg marad, azt a szűrőnél utána ki lehet szedni, azt úgyis átmosom minden mosogatás után.

Ha valami nagyon szennyezett, a múltkor például bepenészedett az egyik edény alja, akkor öntök bele ecetet.

Öblítőszert egyébként nem használok hozzá.

2012. jan. 4. 19:38
 18/18 anonim válasza:

Szerintem hülyeség. Anyám kollégájának van és sokszor mocskosak az edények, meg előtte sokat kell kapargatni róla, lesikálni és úgy betenni. A nagyobb tepsik bele sem férnek. 2 perc alatt elmosogat az ember, a mosogató alapból megvan, míg a gép a helyet foglalja. Akkor meg van értelme?!

(Pontozzatok le nyugodtan, látom csak az a hasznos válaszoló, aki a gépet isteníti.)

2012. aug. 22. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!