Műanyag vagy fa hőszigetelt nyílászárót válasszunk?
Én inkább a fára szavaznék,nálunk műanyag van,de hiába szellöztetek az ablak felett már megjelent a penész!
Amíg fa volt soha nem volt ilyen gondunk!
köszönöm a válaszokat!
Utolsó! miért nem jó a műanyag?
"Én inkább a fára szavaznék,nálunk műanyag van,de hiába szellöztetek az ablak felett már megjelent a penész!
Amíg fa volt soha nem volt ilyen gondunk!"
Ez nem azon múlik, hogy fa vagy műanyag, hanem az ablak szigetelésén. Nekünk 22 éves fa hőszigetelt ablak van (természetesen, akkor volt csúcs szigetelőképessége). Nálunk is volt penész, mert ezek az ablakok túl jól záródnak nincs szellőzés, ezért nekünk kellett megoldani, most már penész sincs.
Az én véleményem az, hogy a fa szép és természetes, de iszonyat meló karbantartani (ha rendesen foglalkozol vele). Az északi fekvésűekkel nincs gond, de a déliek szétszáradnak, repedeznek egy idő után. Ezért fontos, hogy rendesen legyen festve minimum 5 évente. Mi be is itattuk lenolajjal festés előtt kétszer. Ezekkel a munkákkal és anyagi vonzatukkal is számoljatok! Azt hiszem mi ha most csinálnánk műanyag lenne, de fa hatású.
Például:
Én is a fára szavazok, nálunk most volt teljes nyilászáró csere. Ismerősöméknél müanyag ablakokat raktak be és azóta penészedik a fal állitólag a téli idoszakban.
Én a fára szavazok, inkább felületkezeltetem x évenként, de szebb és az egészségre sem ártalmas.
Tudom ajánlani: www.asztalos-butorok.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!